Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Motul BioClean

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Motul BioClean

ΑΓΟΡΑ

Motul BioClean

ΑΓΟΡΑ

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λέει μία παροιμία και η Motul την ολοκληρώνει, με το BioClean, προστατεύοντας εσάς αλλά και το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Motul, ειδικός στα λιπαντικά, επεκτείνει την γκάμα προϊόντων της με ένα νέο σύστημα καθαρισμού για πολλές πιθανές εφαρμογές.

 

Όσοι ασχολείστε με τις επισκευές ή και αναπαλαιώσεις αυτοκινήτων (είτε αφορούν μηχανικά μέρη είτε τμήματα του αμαξώματος), γνωρίζετε πως η καλή δουλειά απαιτεί ένα εξίσου καλό πλύσιμο των ανταλλακτικών, που πρόκειται να αλλαχθούν ή να επισκευαστούν. Μετά από αυτό μπορείτε να δείτε το μέγεθος της ζημιάς/φθοράς και να προχωρήσετε σε επισκευή ή αντικατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Εδώ ξεκινά η δουλειά της Motul, η οποία παρουσίασε το BioClean, που είναι κάτι διαφορετικό.  Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα που βασίζονται σε χημικούς διαλύτες, το καθαριστικό της Motul, προσφέρει μία εναλλακτική λύση φιλική προς τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, που εξοικονομεί επίσης το κόστος απόρριψης/ανακύκλωσης.

Ως τώρα τα βρώμικα μηχανικά μέρη και εξαρτήματα, συνήθως, καθαρίζονται από λάδια, γράσα και άλλες βρωμιές με ψυχρά καθαριστικά με βάση χημικούς διαλύτες, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία. Στην καλύτερη περίπτωση αφήνουν στα χέρια και τα ρούχα μία μόνιμη έντονη μυρωδιά και δημιουργούν παθήσεις στο δέρμα ή και αλλεργίες, στο προσωπικό που τα χρησιμοποιεί. Επιπλέον βλάπτουν το περιβάλλον και δημιουργούν υψηλό κόστος για την απόρριψή τους.

Advertisement

Τέλος μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα με αυξημένο τον κίνδυνο πυρκαγιάς, λόγω των πτητικών υγρών. Σε κάποιες φορές οι χημικοί διαλύτες μπορεί να προκαλέσουν τον κίνδυνο διάβρωσης πλαστικών ή βαμμένων επιφανειών.

Advertisement

Πως το χρησιμοποιείτε

Για να δουλέψετε με το BioClean δεν χρειάζεται καμία αλλαγή και λειτουργεί όπως τα συμβατικά πλυντήρια καθαρισμού. Το θερμαινόμενο στους 41°C υγρό προσφέρει μία ευχάριστη αίσθηση κατά την εργασία καθαρισμού, είναι φιλικό προς το δέρμα, δεν προκαλεί ερεθισμούς και η απόδοσή του ανταγωνίζεται αυτή των αντίστοιχων χημικών προϊόντων.

Μετά το πλύσιμο με υγρό καθαρισμού θερμαινόμενο στους 41 βαθμούς και εμπλουτισμένο με οξυγόνο, οι ρύποι διαχωρίζονται από το υγρό με διαφορετικούς τρόπους – όπως με κόσκινα, μαγνήτες ή βαμβακερό φίλτρο.

Advertisement

Στο χώρο που γίνεται ο καθαρισμός, οι μικροοργανισμοί διαλύουν, τα σωματίδια λίπους και λαδιού και πολλές άλλες ουσίες, που έχουν πλυθεί από τα εξαρτήματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το ίδιο το υγρό καθαρισμού, σε αντίθεση με τα συμβατικά μέσα, τα οποία σταδιακά χάνουν τις καθαριστικές τους ιδιότητες. Δεν υπάρχουν αναθυμιάσεις διαλυτών και, επομένως, δεν υπάρχει ρύπανση από οσμές, κίνδυνοι για την υγεία ή αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Με το Motul BioClean, μπορείτε να καθαρίσετε :

  • Ατσάλι
  • Ανοξείδωτο ατσάλι
  • Αλουμίνιο
  • Πλαστικό
  • Μη σιδηρούχα μέταλλα
  • Βαμμένες επιφάνειες.

Τι γίνεται με το περιβάλλον;

Οι μικροοργανισμοί μετατρέπουν τους ρύπους σε βιομάζα και έτσι εξασφαλίζεται η απόδοση του καθαρισμού ως ένα οικολογικό και αποδοτικό ολοκληρωμένο σύστημα.

«Ως κατασκευαστής λιπαντικών, η Motul έχει ιδιαίτερη ευθύνη για το περιβάλλον και την ασφάλεια όσων εργάζονται με τα προϊόντα μας σε καθημερινή βάση. Το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά υπόψη και αναπτύσσουμε τακτικά νέες τεχνολογίες στο πλαίσιο της φιλοσοφίας περιβαλλοντικών συμβούλων «The Green Roof», προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις» λέει ο Markus Volkart, Business Development Manager της Motul Γερμανίας.

Ως μέρος του συνολικού συστήματος Motul BioClean, εκτός από το πλυντήριο και το υγρό καθαρισμού, ο προμηθευτής προσφέρει, επίσης, ανταλλακτικά, όπως βαμβακερά φίλτρα ή αξεσουάρ, για παράδειγμα βούρτσες καθαρισμού, βίντεο εφαρμογών για εργαζόμενους σε εταιρείες και συνεργεία, καθώς και εργαλεία επικοινωνίας με τα οποία οι επαγγελματίες δείχνουν την ενεργή συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Motul Car Care: Η φροντίδα του αυτοκινήτου σας από τους ειδικούς
Νέο Motul 300v: Πρεμιέρα στις 24 Ώρες του Le Mans
MotulEvo: Η λύση για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου σου!