Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

H Audi Kosmocar τοποθέτησε νέους ταχυφορτιστές για όλους

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi Kosmocar τοποθέτησε νέους ταχυφορτιστές για όλους

ΑΓΟΡΑ

H Audi Kosmocar τοποθέτησε νέους ταχυφορτιστές για όλους

ΑΓΟΡΑ

Η Kosmocar-Audi εγκατέστησε πέντε εξαιρετικά γρήγορους ταχυφορτιστές με ισχύ 180 kW ο καθένας, ενώ έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως 300 kW.

Advertisement
Advertisement

 

Οι πέντε νέοι  ταχυφορτιστές βρίσκονται στην Αθήνα (ένας στο Μαρούσι και ένας στην Αργυρούπολη), στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στη Ρόδο. Είναι διαθέσιμοι για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε μάρκας.

Δύο από τους πέντε ταχυφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Μαρούσι («Audi Karenta») και στην Αργυρούπολη («Karenta»). Οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη («Audi Karenta»), στα Ιωάννινα («Audi Καψιώχας») και στη Ρόδο («Audi Ξενάκης»).

Advertisement
Advertisement

Πρακτικά, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να συνδεθούν στους συγκεκριμένους ταχυφορτιστές των 180 kW που έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο της Kosmocar-Audi. Η ισχύς, άρα και η ταχύτητα με την οποία θα φορτιστούν, «περιορίζεται» ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ με την οποία κατασκευαστικά μπορεί να φορτιστεί το κάθε μοντέλο.’

Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή. Ο οδηγός-χρήστης συνδέει το καλώδιο φόρτισης του ταχυφορτιστή στο αυτοκίνητό του και επιλέγει την αντίστοιχη θέση φόρτισης σε μία οθόνη αφής στον ταχυφορτιστή. Μέσω της εφαρμογής “ΔΕΗ Blue” στο κινητό του τηλέφωνο, ο χρήστης δίνει έγκριση για την έναρξη της φόρτισης.

Advertisement

Ακολουθεί μία πολύ σύντομη διαδικασία αναγνώρισης ανάμεσα στον ταχυφορτιστή και το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η φόρτιση ξεκινά αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί να διακόψει την όλη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή ή να επιτρέψει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement

Πρόκειται για τους πλέον ισχυρούς ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάθε μάρκας και όχι μόνο της Audi, να φορτίσουν εξαιρετικά γρήγορα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα ένα Q4 e-tron, το νέο compact ηλεκτρικό SUV της Audi, μπορεί σε μόλις 10 λεπτά της ώρας να φορτίσει με αρκετή ενέργεια ώστε να διανύσει απόσταση 130 χιλιομέτρων. Κάθε ταχυφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσοι φορτιστές ηλεκτρικών χρειάζονται μέχρι το 2035;
Έρχονται τα power banks για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Χωρίς τέλος επιτηδεύματος τα σημεία φόρτισης και στάθμευσης