Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Καταργούνται οι φόροι στα πολυτελή αυτοκίνητα

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταργούνται οι φόροι στα πολυτελή αυτοκίνητα

ΑΓΟΡΑ

Καταργούνται οι φόροι στα πολυτελή αυτοκίνητα

ΑΓΟΡΑ

Σε μία ρηξικέλευθη πρόταση προς τους «θεσμούς» προχώρησε το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Ανάμεσα στις διάφορες φορομπηχτηκές προτάσεις που συζητιούνται με το κουαρτέτο, προτάθηκε και μία για φοροαπαλλαγή, την οποία μάλιστα θα αποδεχτούν οι θεσμοί.

Προτείνεται, για τα επόμενα δυο χρόνια, να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, το ειδικό τέλος ταξινόμησης και ο φόρος πολυτελείας, σε αυτοκίνητα της πολυτελούς κατηγορίας για συγκεκριμένες μάρκες. Παράλληλα παγώνει και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Με αυτή την απόφαση είναι δεδομένο πως θα δοθούν κίνητρα στους εναπομείναντες «έχοντας» στην Ελλάδα, να αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα στην Ελλάδα και όχι σε άλλους ευρωπαϊκούς παράδεισους, όπως την Βουλγαρία κλπ.

Advertisement
Advertisement

Το κράτος θα κερδίζει από το ΦΠΑ 23% και τους φόρους τη συντήρηση-χρήση,  με τα έσοδα από την δεδομένη αύξηση των πωλήσεων και της χρήσης, να υπολογίζονται σε 5 δις ευρώ το χρόνο, από τα μόλις 5 εκατομμύρια που εισπράττονται σήμερα.

Παράλληλα αναμένεται ροή αγοραστών και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αφού η τιμή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα πέσει σχεδόν κατά 50%.

Οι μάρκες των αυτοκινήτων που θα συμπεριληφθούν σε αυτό το μέτρο είναι οι (αλφαβητικά): Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Lexus, Maserati,  Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce, Volvo.

Advertisement

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες αποφάσεις θα έφερναν υπέρογκα δημοσιονομικά έσοδα, ενώ παράλληλα θα έβαζε στον παραγωγικό χάρτη των εταιρειών τη χώρα μας, αφού είναι δεδομένο ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες θα ήθελαν να κατασκευάσουν παραγωγικές μονάδες (θέσεις εργασίας δλδ) σε μία χώρα-πρωτεύουσα πωλήσεων τέτοιων αυτοκινήτων.

Βέβαια οι… ιδεοληψίες δε συνάδουν με τέτοιες αποφάσεις!

Advertisement

 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

 

Advertisement