Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ράλι πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Μάιο!

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Μάιο!

ΑΓΟΡΑ

Ράλι πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Μάιο!

ΑΓΟΡΑ

Διψήφιο ποσοστό ανόδου καταγράφει η ελληνική αγορά τις δύο πρώτες εβδομάδες του πέμπτου μήνα του 2022.

Advertisement
Advertisement

Αναστροφή του κακού κλίματος που υπήρξε στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καταγράφεται τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου με τις παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί πριν από πολλούς μήνες σε κάποιες εταιρείες να παραδίδονται με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράφει άνοδο και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το πρώτο μισό του Μαΐου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημειώνουν άνοδο πάνω από 26% καθώς έχουν ήδη διατεθεί 3.850 νέα ΙΧ έναντι 3.036 οχήματα το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Η αναλογία των πωλήσεων μεταξύ εταιρικών και ιδιωτών καταναλωτών ανέρχεται σε 56,9% και 43,1% αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στο πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στη κατάταξη των εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις κάτι το οποίο συνδέεται προφανώς με τις παραδόσεις στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έτσι στην πρώτη θέση βρίσκεται η Toyota με 794 πωλήσεις και ακολουθεί η Hyundai με 565 μονάδες ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Kia με 328 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν η Mercedes-Benz με 276 μονάδες, η VW με 242, η Citroen με 223, η Fiat με 212, η BMW με 182, η Nissan με 130 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Peugeot με 117 αυτοκίνητα.

Advertisement

Επίσης 14 εισαγωγικές εταιρείες τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου έχουν καταφέρει να πουλήσουν διψήφιο αριθμό αυτοκινήτων και 7 εισαγωγικές μονοψήφιο αριθμό οχημάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι τον Μάιο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 10.850 μονάδες ενώ τον Μάιο του 2020 οι αντίστοιχες πωλήσεις ανήλθαν σε μόλις 4.497 αυτοκίνητα

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κρίση στην Ουκρανία «μείωσε» ήδη κατά 400.000 τις ετήσιες πωλήσεις!
Ποιες μάρκες επέλεξαν οι Έλληνες τον Απρίλιο – Ποια ήταν η έκπληξη!
Οι Ελληνες τα αλλάζουν ολα στο αυτοκίνητο…