Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Η δημοφιλέστερη μάρκα σε αναζητήσεις νέων οδηγών

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η δημοφιλέστερη μάρκα σε αναζητήσεις νέων οδηγών

ΑΓΟΡΑ

Η δημοφιλέστερη μάρκα σε αναζητήσεις νέων οδηγών

ΑΓΟΡΑ

Οι αναζητήσεις στο Google για νέο αυτοκίνητο στην Ελλάδα αυξήθηκαν. Ποια είναι η πιο δημοφιλής -πάντα στις αναζητήσεις νέων οδηγών- και ποια η λιγότερο; Σας αποκαλύπτουμε… 

Advertisement
Advertisement

Έχοντας συγκρίνει δεδομένα από 54 χώρες, η GMC αποκαλύφθηκε ότι είναι η πιο αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο στις Google αναζητήσεις των νέων οδηγών, με την πρώτη θέση στις προτιμήσεις 7 χωρών.

Ωστόσο, εκτός του ότι είναι η πιο αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πολωνία και άλλες πέντε, η GMC διχάζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά του καταναλωτή. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η GMC ήταν εξίσου η λιγότερο αγαπητή μάρκα αυτοκινήτου σε επτά διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο ειδικός σε θέματα ασφάλισης αυτοκινήτων της Compare the Market, Stephen Zeller, αναφέρει: «Για πολλούς νέους οδηγούς, η αγορά αυτοκινήτου μπορεί να είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή τους, αλλά με τόσους πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, είναι καλύτερο να αποφύγετε μεγαλύτερα έξοδα μακροπρόθεσμα.

Advertisement
Advertisement

Συχνά είναι προτιμότερο για τους νέους να επιλέγουν μικρότερα οχήματα, τα οποία είναι συχνά και φθηνότερα στην ασφάλιση και ιδανικά για μικρότερες μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα προς το πανεπιστήμιο ή την εργασία. Τα μικρότερα αυτοκίνητα είναι επίσης συχνά πιο οικεία, καθώς πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να οδηγούν σε οχήματα παρόμοιου μεγέθους».

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, είναι χαρακτηριστικό πως οι αναζητήσεις στο Google με τον τίτλο «νέο αυτοκίνητο Hyundai» από τους νεαρους οδηγούς, αυξήθηκαν κατά +767% τους τελευταίους 12 μήνες .

Από την άλλη πλευρά, η «Maserati», είναι η λιγότερο αναζητούμενη μάρκα αυτοκινήτου στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με έρευνα της comparethemarket.

Advertisement

Στα παρακάτω εικονογραφήματα μπορείτε να δείτε πως στην Ελλάδα και στη Γερμανία η δημοφιλέστερη μάρκα είναι η Hyundai, στην Ιταλία η Ferrari, στην Γαλλία η Bugatti κ.α., σύμφωνα με το comparethemarket.com.

Advertisement

 

Αντίθετα, στο παρακάτω εικονογράφημα θα δείτε τις εταιρίες με το μικρότερο ενδιαφέρον. Στην Ελλάδα η λιγότερο δημοφιλής εταιρία είναι η Maserati, στην Γαλλία η Lada κ.α.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ 20ετίας για τις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ!
SUV, υβριδικά, diesel ή υγραέριο αγόρασαν οι Έλληνες τον Σεπτέμβριο
Αποκάλυψη: Ποιος όμιλος φέρνει το Car Sharing στην Ελλάδα;