Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Έτσι θα καταπολεμήσεις τις αλλεργίες στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 22:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα καταπολεμήσεις τις αλλεργίες στο αυτοκίνητο

ΑΓΟΡΑ

Έτσι θα καταπολεμήσεις τις αλλεργίες στο αυτοκίνητο

ΑΓΟΡΑ

Πολύ συχνά ακούμε, σε συζητήσεις στην οικογένειά μας, στην παρέα μας, ή στους συναδέλφους μας, πως ένα μέλος της υποφέρει από κάποια αλλεργία. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Πως τις αντιμετωπίζουμε; Και πως τα… αυτοκίνητά μας βοηθούν να αμυνθούμε από αυτές;

Advertisement
Advertisement

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας γίνεται αφορμή για σκέψη, αλλά και δράση, ώστε οι αλλεργίες να κρατηθούν…μακριά και εμείς στο newsauto.gr, βλέπουμε το φαινόμενο από την πλευρά του αυτοκινήτου και σας προτείνουμε λύσεις για την προφύλαξή σας από αυτές με την βοήθεια της MANN-FILTER.

Advertisement
Advertisement

Τι είναι η αλλεργία

Οι αλλεργίες είναι πολύ συχνές και επηρεάζουν 1 στους 4 ανθρώπους. Εκτιμάται ότι περί το 30% του πληθυσμού παγκοσμίως υποφέρει από την «ύπουλη» αυτή νόσο. Στην καλύτερη περίπτωση δυσκολεύει απλώς την καθημερινότητα αυτού που πάσχει και στη χειρότερη μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Ως αλλεργία χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου που προκαλεί έντονη αντίδραση ενάντια σε συνήθως αβλαβείς ουσίες που βρίσκονται στο φυσικό μας περιβάλλον. Αυτές οι ουσίες ονομάζονται αλλεργιογόνα. Όλοι οι παράγοντες κινδύνου για την αλλεργία δεν είναι γνωστοί, αλλά σίγουρα σημαντικοί είναι οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Advertisement

Καθαρός αέρας στο αυτοκίνητο

Αιθάλη, σκόνη, γύρη και καυσαέρια – ο αέρας είναι πραγματικά βλαβερός στους δρόμους. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων δυσκολεύονται: ο αέρας είναι μολυσμένος με καυσαέρια, αιθάλη και σκόνη. Όταν πλησιάζετε στα φανάρια, όταν βρίσκεστε σε κυκλοφοριακή συμφόρηση ή οδηγείτε σε κίνηση, ένα πολύ συγκεντρωμένο μείγμα καυσαερίων και ρύπων μπορεί να εισέλθει στο όχημα και να επηρεάσει αρνητικά τους επιβάτες.

Advertisement

 

Ο ρόλος των φίλτρων αέρος

Advertisement

Η ροή του αέρα φιλτράρεται διεξοδικά στο “δρόμο” του προς το εσωτερικό του οχήματος κι έτσι αποτρέπεται η είσοδος των ρύπων, επιτρέποντας στους επιβάτες να εισπνέουν καθαρό αέρα. Οι ειδικοί φιλτραρίσματος της MANN-FILTER έχουν αναπτύξει φίλτρα σωματιδίων ενεργού άνθρακα και φίλτρα αέρα καμπίνας με βιολειτουργική επίστρωση. Αποκλείουν τη σκόνη, τη γύρη, τα αλλεργιογόνα, την ανάπτυξη μυκήτων, την αιθάλη και τα επιβλαβή αέρια όπως το όζον και το διοξείδιο του θείου. Η MANN-FILTER προσφέρει φίλτρα αέρα καμπίνας ποιότητας.

Επειδή το σύστημα παροχής φρέσκου αέρα ή συστήματος κλιματισμού ενός αυτοκινήτου προσελκύει τους ρύπους σαν ηλεκτρική σκούπα, η συγκέντρωση επικίνδυνων ουσιών στο εσωτερικό ενός οχήματος που δεν είχε φίλτρο αέρα καμπίνας θα ήταν σημαντικά υψηλότερη από ό, τι στο άμεσο περιβάλλον του. Τα φίλτρα αέρα καμπίνας διασφαλίζουν ότι ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο χώρο επιβατών. Είναι βασικός εξοπλισμός σε όλα σχεδόν τα νέα οχήματα στην Ευρώπη. Περίπου το ένα τρίτο των οχημάτων στην Ευρώπη και περίπου τα μισά νέα οχήματα στη Γερμανία είναι επίσης εξοπλισμένα με συνδυασμένα είδη φίλτρων που παγιδεύουν οσμές και επικίνδυνα αέρια όπως το όζον και τα μικροσωματίδια.

Ένα φίλτρο σε ένα νέο αυτοκίνητο μπορεί να αποδώσει καλά, αλλά τα φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο αέρας που αναπνέει ο επιβάτης του οχήματος είναι πραγματικά φρέσκος. Με πάνω από 550 διαφορετικούς τύπους φίλτρων αέρα καμπίνας, η MANN-FILTER καλύπτει πάνω από το 99% της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών.

Πως λειτουργούν τα φίλτρα αέρα

Τα φίλτρα αέρα καμπίνας, δημιουργούν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στους επιβάτες του οχήματος και προστατεύουν επίσης το ίδιο το όχημα διασφαλίζοντας ότι εξαρτήματα όπως οι ανεμιστήρες του κινητήρα ή οι εναλλάκτες θερμότητας μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να αποδίδουν καλύτερα. Προστατεύουν, επίσης, τους κινητήρες από δαπανηρές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τη βρωμιά, την εναπόθεση σωματιδίων κ.λπ. Κατατάσσονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες: Τα φίλτρα σωματιδίων και συνδυασμένα φίλτρα με ενεργό άνθρακα. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της MANN-FILTER τα φίλτρα σωματιδίων χρησιμοποιούν ένα ειδικό δέμα που παγιδεύει σχεδόν όλη τη σκόνη, την αιθάλη και τη γύρη. Εάν αυτή η τεχνολογία συνδυαστεί με ενεργό άνθρακα, απορροφούνται οι δυσάρεστες οσμές και τα επιβλαβή αέρια όπως οξείδια του αζώτου ή το όζον.

FreciousPlus: Εμποδίζει τα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια

Η γύρη μπορεί να είναι η… αρχή της ζωής για τα φυτά είναι όμως ο φορέας των αλλεργιογόνων. Το τρίτο και νεότερο στρώμα στο φίλτρο αέρα καμπίνας MANN-FILTER, FreciousPlus, έχει βιολειτουργική επίστρωση. Χρησιμοποιεί τις ιδιότητες των πολυφαινολών, (εμφανίζονται φυσικά σε πολλά φυτά όπως το πράσινο τσάι, το ρόδι ή τα εσπεριδοειδή). Το FreciousPlus δρα σαν ένα κλουβί παγιδεύοντας τα αλλεργιογόνα που μπορούν να απελευθερωθούν από τη γύρη και οι πρόσθετες αντιμικροβιακές του ιδιότητες εμποδίζουν επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων μούχλας.

Το νέο FreciousPlus είναι ένα συνδυασμένο φίλτρο το οποίο διαθέτει επίσης επίστρωση πολυφαινόλης. Αυτή η πρωτοποριακή επίστρωση, με φυσική προέλευση, μπορεί να δεσμεύσει τα αλλεργιογόνα και να τα κάνει ακίνδυνα. Η επικάλυψη πολυφαινόλης είναι ορατή από το εξωτερικό λόγω του κιτρινοπράσινου χρώματος.

Διαρκή εξέλιξη

Η MANN-FILTER λειτουργεί συνεχώς για να ενισχύει τα φίλτρα και τις τεχνολογίες επεξεργασίας. Το Γερμανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων αναφέρει τη εταιρία ως έναν από τους πιο ενεργούς στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία. Ο παγκόσμιος εμπειρογνώμονας φιλτραρίσματος έχει υποβάλει πάνω από 3.000 αιτήσεις ευρεσιτεχνίας, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και καταχωρημένα σχέδια παγκοσμίως.