Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Hyundai και KIA στον όμιλο Βασιλάκη

Ελλάδα 5:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai και KIA στον όμιλο Βασιλάκη

ΑΓΟΡΑ

Hyundai και KIA στον όμιλο Βασιλάκη

ΑΓΟΡΑ

Με μία θεαματική κίνηση ενισχύει την παρουσία του στην αγορά αυτοκινήτου ο «Όμιλος Βασιλάκη». Η Ελληνική επιχείρηση εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «Π&Ρ Δάβαρης» της εισαγωγικής της Hyundai και KIA στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια η παραπάνω συμφωνία θα επικυρωθεί, εφόσον οι πιστώτριες τράπεζες κάνουν δεκτό το σχέδιο αναδιάρθρωσης του υπέρογκου δανεισμού, που έχει η εταιρεία, ωστε αυτή, σε συνδυασμό με τα κεφάλαια που θα τοποθετήσουν οι νέοι επενδυτές, να είναι βιώσιμοι. Αν δεν γίνει το σχέδιο δεκτό, η εξαγορά δε θα προχωρήσει με υπαρκτό τον κίνδυνο πτώχευση της «Π&Ρ Δάβαρης»

Εφόσον όμως επικυρωθεί η συμφωνία, οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν ενώ ο «Όμιλος Βασιλάκη» διαθέτοντας και την SEAT, θα έχει ένα μερίδιο 10% στις εισαγωγές αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ενισχύοντας ιδιαίτερα την παρουσία του στην Ελληνική αγορά.

Θυμίζουμε πως η Ελληνικός όμιλος επιχειρήσεων, αυτοκινητικά δραστηριοποιείται με επιτυχία στις λιανικές πωλήσεις με την ΒΕΛΜΑΡ (εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής αυτοκινήτων ABARTH, ALFA ROMEO, FORD, FIAT, OPEL, SEAT, SAAB, VOLVO, HONDA & MITSUBISHI), στα μεταχειρισμένα με τα Stock Center, αλλά και στις εισαγωγές ανταλλακτικών. Παράλληλα διαθέτει και την Hertz.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση φαντάζει στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου, σαν όαση (τουλάχιστον αισιοδοξίας) στο κάκιστο κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Σημειώστε πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος αντιπρόσωπος της Skoda στην Ελλάδα…