Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Hyundai i10: Το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο πόλης

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai i10: Το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο πόλης

ΑΓΟΡΑ

Hyundai i10: Το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο πόλης

ΑΓΟΡΑ

Το ολοκαίνουριο Hyundai i10 διαθέτει όλες τις νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στην κατηγορία του, καθώς και σύστημα «E-Call».

Advertisement
Advertisement

Τα συστήματα πολυμέσων και οι εφαρμογές συνδεσιμότητας, είναι οι… συνοδηγοί μας στην κίνηση μέσα στην πόλη.

Κινητή τηλεφωνία, πληροφορίες για την κίνηση και ενημέρωση για το τι θα συναντήσουμε από το ένα κομμάτι της πόλης στο άλλο, είναι αυτά που χρειαζόμαστε να ξέρουμε κάθε ημέρα.

Advertisement
Advertisement

Νέα γενιά i10 μέσα και έξω

Εμπνευσμένο από το σχήμα των ανθρώπινων μυών όπως διαγράφονται κάτω από τα αθλητικά ρούχα, το σχήμα του αμαξώματος του Hyundai i10 είναι διαμορφωμένο ώστε να προσφέρει μέγιστο εσωτερικό χώρο. Με χαμηλότερη οροφή και φαρδύτερο αμάξωμα, καλαίσθητο και δυναμικό, προσφέρει μία αντίθεση μεταξύ απαλών επιφανειών και έντονων γραμμών.

Hyundai i10 Intrior

Advertisement

Στο εσωτερικό, τα γεωμετρικά μοτίβα, τα υλικά και η εργονομική ενσωμάτωση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας πολυμέσων, συμβάλλουν σε μία κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.

Η οθόνη προβάλλει την συνδεσιμότητα

Advertisement

Η έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του Hyundai i10, που είναι η μεγαλύτερη οθόνη στην κατηγορία του, προβάλλει εικόνα από την κάμερα οπισθοπορίας. Η κάμερα διαθέτει δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, όπου ο οδηγός τις βλέπει στην οθόνη του οχήματος να κινούνται όπως εκείνος κινεί το τιμόνι, για να προβλέπει σωστά τον ελιγμό παρκαρίσματος.

Το Apple CarPlay και το Android Auto εγγυώνται την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στα συστήματα iOS ή Android. Δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να διαχειρίζεται τις επαφές του, να πλοηγείται με τους κορυφαίους παγκοσμίως χάρτες Google στην οθόνη 8 ιντσών, στην ελληνική γλώσσα και με πραγματική πληροφόρηση κίνησης στο δρόμο καθώς και ενημέρωση για κάμερες ταχύτητας σε όποιες χώρες επιτρέπεται από το νόμο. Παράλληλα, η USB θύρα ταχείας φόρτισης smartphone, προσφέρει την άνεση όχι μόνο της αδιάκοπης λειτουργίας του κινητού μας, αλλά και την ξεγνοιασιά ότι στο τέλος ενός ταξιδιού, το κινητό θα είναι πλήρως φορτισμένο για την επόμενή μας δραστηριότητα.

Advertisement

Το E-Call σώζει ζωές

Το νέο Hyundai i10 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του το σύστημα E-Call, που προσφέρει τη δυνατότητα να κληθεί ο πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 χωρίς οι επιβάτες να έχουν τηλέφωνο μαζί τους, όποτε βρεθούν σε μία απρόβλεπτη περίσταση.

Ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με την αυτόματη αναγνώριση ατυχήματος (όταν ανοίγουν οι αερόσακοι). Η επικοινωνία γίνεται μέσα από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, είναι δωρεάν και χρειάζεται το όχημα να βρίσκεται σε περιοχή που υπάρχει οποιοδήποτε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ο επιβάτης μπορεί να συνομιλήσει με τον τηλεφωνικό εκπρόσωπο του 112, ο οποίος ανάλογα με την κατάσταση θα ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με έρευνες, η έγκαιρη και ακριβής ειδοποίηση ενός ατυχήματος με το σύστημα E-Call που φέρει το νέο Hyundai i10, μπορεί να επιταχύνει την άφιξη βοήθειας ακόμη και κατά 30 λεπτά, σώζοντας πολύτιμο χρόνο και ζωές.

 

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούμε το νέο Hyundai i10

Τα highlights του καινούργιου Hyundai i10 (video)