Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot Electric

Peugeot e-208: Με τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: Με τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία

Peugeot Electric

Peugeot e-208: Με τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία

Peugeot Electric

Η Peugeot προτείνει το e-208 για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, ένα μοντέλο με τεχνολογία από το μέλλον αλλά και τόσο πρακτικό και λειτουργικό όσο τα συμβατικά 208.

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot e-208 δεν χάνει την απολαυστική οδηγική εμπειρία αλλά με τον 100% ηλεκτρικό του κινητήρα την ενισχύει. Τα χαρακτηριστικά του: Απόδοση 136 ίππων και 260Nm ροπής (διαθέσιμα από 0 χλμ/ώ) για άμεση απόκριση, αθόρυβος κινητήρας, μηδενικοί κραδασμοί/ ρύποι.

Το νέο ηλεκτρικό 208 προσφέρει τρεις επιλογές οδήγησης: Eco: για βέλτιστη αυτονομία, Normal: για ιδανικό επίπεδο άνεσης στην καθημερινή χρήση και Sport με προτεραιότητα στις επιδόσεις και στη σπορ αίσθηση, με μέγιστη απόδοση ισχύος και ροπής (0 – 100 χλμ/ώ σε 8.1δλ.). Δύο επιλογές πέδησης είναι διαθέσιμες, μέσω του μοχλού ταχυτήτων, προσφέροντας την κατάλληλη ανάκτηση ενέργειας στην μπαταρία: Μέτρια, με αίσθηση παρόμοια με εκείνη του φρεναρίσματος ενός μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως και ενισχυμένη, για ελεγχόμενη επιβράδυνση μέσω του πεντάλ του γκαζιού.

Εσωτερικό -χώροι

Advertisement
Advertisement

Οι διαθέσιμοι χώροι της καμπίνας και του πορτμπαγκάζ στο νέο Peugeot e-208 είναι πανομοιότυποι με αυτούς της έκδοσης με θερμικό κινητήρα. Οι μπαταρίες συνολικού όγκου 220 λίτρων, βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα του.

Η Peugeot είναι υπερήφανη για το πλαίσιο και την ανάρτηση του νέου e-208, που έχουν βελτιστοποιηθεί χάρη στην υιοθέτηση ειδικών τεχνολογικών λύσεων (ιδανική κατανομή του βάρους). Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στο νέο Peugeot να προσφέρει χαρακτηριστικά δυναμικής συμπεριφοράς, παρόμοια με εκείνα ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Advertisement

Μπαταρία-Φόρτιση

Το ηλεκτρικό 208 εξοπλίζεται με μία μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία 50kWh, η οποία εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία έως και 340χλμ, (σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP, Worldwide Harmonised Light vehicles Test Procedures). Συνδεδεμένο με το σύστημα ψύξης του χώρου των επιβατών, το σύστημα έλεγχου της θερμοκρασίας του μπαταρίας, εξασφαλίζει  ταχύτατη επαναφόρτιση, βελτιστοποιημένη αυτονομία και αυξημένη διάρκεια ζωής. Η μπαταρία του e-208 καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Advertisement

Υπάρχουν τρεις επιλογές φόρτισης, ευέλικτες και προσαρμοσμένες στην καθημερινή χρήση: Μέσω μίας συμβατικής οικιακής πρίζας (για μία πλήρη φόρτιση σε 16 ώρες, χρησιμοποιώντας το καλώδιο φόρτισης Mode 2 που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του e-208) και μέσω Wall Box, για πλήρη φόρτιση σε 5 ώρες και 15 λεπτά από  τριφασική παροχή (με τον προαιρετικό on-board φορτιστή των 11 kW). Τέλος υπάρχει η δυνατότητα μέσω κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης (επιτυγχάνουν το 80% της φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά).

Advertisement

Το Peugeot e-208 μπορεί επίσης να φορτιστεί και από απόσταση μέσω της οθόνης του 3D συστήματος πλοήγησης ή μέσω της εφαρμογής MyPeugeot. Το συγκεκριμένο σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε ή να τερματίσετε οποιαδήποτε στιγμή τη φόρτιση και να ελέγξετε επίσης την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. To e-coaching είναι μια επιλογή της εφαρμογής MyPeugeot που παρέχει συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της οδήγησης και της αυτονομίας του νέου e-208.

Το e-208 ανοίγει το δρόμο σε μία νέα μορφή μετακίνησης προσφέροντας την ελευθερία οδήγησης στην πόλη, ακόμα και σε περιοχές που ισχύει η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.