Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Zundapp: Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Zundapp: Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

NEWSMOTO

Zundapp: Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

NEWSMOTO

Ακόμα μια ιστορική μάρκα κατασκευής μοτοσικλετών φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από 40 χρόνια!

Advertisement
Advertisement

Οι άνδρες και οι γυναίκες που διαβάζουν αυτές τις αράδες και έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του 1960-1970 σίγουρα θα γνωρίζουν το όνομα Zundapp. Η γερμανική μάρκα ιδρύθηκε το 1917 στη Νυρεμβέργη αρχικά ως κατασκευαστής εκρηκτικών και λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως κατασκευαστής μοτοσικλετών.

Η Zundapp διέπρεψε μετά τη δεκαετία του 1960, όταν ασχολήθηκε με τα μοτοποδήλατα δημιουργώντας μια δυνατή γκάμα που την έκανε πασίγνωστη σε όλη την Ευρώπη. Η ιστορική φίρμα, παρά τη μεγάλη της επιτυχία το 1984 κατέρρευσε και έκλεισε οριστικά, ενώ αργότερα εξαγοράστηκε από την κινεζική Xunda Motor.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο της Zundapp, η γερμανική μάρκα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Το 2017 ο εγγονός του Dieter Neumeyer (ιδρυτή της Zundapp), αποφάσισε να πάρει πίσω την εταιρία από τους Κινέζους και να τη φέρει ξανά στη Γερμανία.

Από τη στιγμή της εξαγοράς μέχρι σήμερα η Zundapp είχε αναβιώσει ως κατασκευάστρια ηλεκτρικών ποδηλάτων τα οποία μπορούσες να βρεις στα super market Lidl, αλλά κανείς δεν περίμενε να ξαναδεί μοτοσικλέτα από το εργοστάσιο της Νυρεμβέργης.

Advertisement

Στην Intermot της Κολωνίας πριν από μία εβδομάδα, παρουσιάστηκε στο χώρο της έκθεσης ένα νέο adventure μοντέλο το οποίο προς έκπληξη όλων έφερε το λογότυπο της Zundapp. Η μοτοσικλέτα έχει την κωδική ονομασία ZXA 500 και σχεδιαστικά μοιάζει πολύ με την Ducati Multistrada!

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 476 κ.εκ. με απόδοση 47 ίππους, είναι συμβατή με δίπλωμα οδήγησης A2, έχει ρεζερβουάρ 18 λίτρων και ζυγίζει κάτω από 200 κιλά.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα και οι αναρτήσεις της KYB, ενώ και από εξοπλισμό δεν τα πάει άσχημα. Η μοτοσικλέτα δε γνωρίζουμε αν θα κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές της Ευρώπης εκτός Γερμανίας, αλλά σίγουρα μπορεί να σταθεί απέναντι στα Benelli TRK502 και Honda CB500X.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Triumph Daytona Moto2 765: Πιο κοντά στα Grand Prix δεν γίνεται
Παρουσιάστηκε η εξωτική BMW M1000R με drift mode!
Πλησιάζει το πρώτο scrambler της Moto Guzzi