Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε η εξωτική BMW M1000R με drift mode!

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρουσιάστηκε η εξωτική BMW M1000R με drift mode!

NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε η εξωτική BMW M1000R με drift mode!

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad παρουσίασε την πολυαναμενόμενη M1000R προκαλώντας εγκεφαλικά στους λάτρεις των streetfighter.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία της BMW Motorrad με το αγωνιστικό τμήμα «M» της εταιρείας ξεκίνησε το 2021 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η επιβλητικό M1000RR. Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της συνεργασίας οι δύο πλευρές έκαναν το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας την naked έκδοση της μοτοσικλέτας M1000R.

Η μοτοσικλέτα βασίζεται στην S1000R η οποία πρόσφατα ανανεώθηκε, ωστόσο σε όλους τους τομείς έχουν γίνει παρεμβάσεις με την σφραγίδα φυσικά του τμήματος «M». Η αρχή έγινε με τον κινητήρα ο οποίος μπορεί να παραμένει ο γνωστός τετρακύλινδρος των 999 κ.εκ. ωστόσο, η απόδοση έχει εκτοξευτεί στους 210 ίππους! Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με το S1000R έχουμε αύξηση 45 ίππων με την ροπή να παραμένει στα επίπεδα των 113 Nm.

Advertisement
Advertisement

Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει πιο κοντές σχέσεις για να κάνει πιο διασκεδαστική και άμεση τη μοτοσικλέτα, ιδιαίτερα στην 4η, 5η και 6η σχέση. Το σύστημα εξάτμισης είναι από τιτάνιο, προερχόμενο από την M1000RR, ενώ το σύνολο συνοδεύεται από μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών τα οποία περιλαμβάνουν επιλογές οδήγησης, ρυθμιζόμενο traction control, ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της σούζας και αισθητήρες έξι αξόνων IMU.

Η BMW Motorrad έχει σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο αεροδυναμικό πακέτο για την M1000R. Η μοτοσικλέτα έχει αποκτήσει αεροδυναμικά φτερά τα οποία προσφέρουν κάθετη δύναμη 11 κιλών στα 220 χλμ/ώρα, ενώ το εμπρός μέρος έχει επανασχεδιαστεί για να χαρίσει μικρότερη αντίσταση από τον αέρα. Το πλαίσιο έχει ως βάση εκείνο της S1000R με το ψαλίδι να είναι ενισχυμένο, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, πλήρως ρυθμιζόμενα.

Advertisement

Οι τροχοί είναι αλουμινίου με την BMW να δίνει τη δυνατότητα χρήσης των Carbon τροχών του πακέτου M Competition στον προαιρετικό εξοπλισμό. Η χρήση ανθρακονημάτων και χαμηλού βάρους υλικών έχει μειώσει το βάρος στα 199 κιλά.

Advertisement

Στα φρένα έχει γίνει ιδιαίτερη παρέμβαση από την «M» καθώς έχει τοποθετήσει μεγάλους δίσκους 320 χιλ με ακτινικές δαγκάνες, ενώ στο ABS έχει τοποθετηθεί σύστημα ελεγχόμενου drift για να μπορεί ο αναβάτης να απολαύσει την οδήγηση στην πίστα και στο δρόμο.  Highlight στην εμφάνιση της μοτοσικλέτας είναι οι καθρέπτες τοποθετημένοι στα άκρα του τιμονιού! Η τιμή της M1000R αναμένεται κοντά στις 30.000 ευρώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα BMW S1000RR είναι copy-paste της εξωτικής M1000RR
Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad
BMW R18: Ηχητική πανδαισία από την Akrapovic