Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yoshimura «περιποιείται» τη Yamaha R7 σας (+video)

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Yoshimura «περιποιείται» τη Yamaha R7 σας (+video)

NEWSMOTO

Η Yoshimura «περιποιείται» τη Yamaha R7 σας (+video)

NEWSMOTO

Η Yoshimura ετοίμασε μια σειρά από εξαρτήματα αναβάθμισης της Yamaha R7 για αγωνιστική χρήση.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 η Yoshimura αποφάσισε να στρέψει το βλέμμα της στο ανερχόμενο πρωτάθλημα Super Twins στην Αμερική. Ο συγκεκριμένος θεσμός έχει πολλές προοπτικές και προσελκύει αρκετό κόσμο καθώς είναι προσιτός οικονομικά και παράλληλα τα εργοστάσια έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές μοτοσικλέτες για να αγωνιστεί κανείς.

Η Yoshimura λοιπόν αποφάσισε να επενδύσει στο MotoAmerica και να συνεργαστεί με την Yamaha πάνω στο Project R7. Η ιαπωνική φίρμα σχεδίασε και εξέλιξε ένα αγωνιστικό πακέτο αξεσουάρ για τη Yamaha R7 το οποίο δοκίμασε άμεσα στις πίστες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα στην Laguna Seca.

Advertisement
Advertisement

Μετά από την επιτυχία του εγχειρήματος η Yoshimura αποφάσισε να βγάλει στην αγορά τα συγκεκριμένα εξαρτήματα για εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους αγωνιστική R7. Το πακέτο των εξαρτημάτων αρχίζει με το τελικό εξάτμισης AT2 Race Series από τιτάνιο το οποίο ανεβάζει την ισχύ και την ροπή του δικύλινδρου CP2 κινητήρα.

Παράλληλα, η νέα εξάτμιση μειώνει το βάρος κατά 5 κιλά, κάτι που κάνει και το νέο φίλτρο αέρα. Το σύνολο της εξάτμισης και του νέου φίλτρου ανεβάζουν την ισχύ κατά 14,4% και 8,8% τη ροπή. Τη μέγιστη όμως αύξηση στη δύναμη του κινητήρα θα την πάρει κανείς από το πακέτο εκκεντροφόρων και κεφαλής το οποίο ανεβάζει την ισχύ κατά 40%. Αυτό σημαίνει ότι η R7 της Yoshimura ξεπερνάει τους 100 ίππους!

Advertisement

Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς η Yoshimura έχει ετοιμάσει ένα καινούριο ψαλίδι το οποίο δίνει τη δυνατότητα αλλαγής της γεωμετρίας (Pivot) της μοτοσικλέτας. Παρέχει επίσης διαφορετικό σύνδεσμο με την ανάρτηση, ενώ νέο είναι και το αλουμινένιο υποπλαίσιο που μειώνει ακόμα περισσότερο το βάρος της μοτοσικλέτας. Πόσο κοστίζει όλο το πακέτο; Μόλις 4.900 ευρώ!

Advertisement

Βίντεο της Yoshimura για τη Yamaha R7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η τιμή του νέου Yamaha XMAX 300
Ολοκαίνουριο scooter από την Yamaha (+video)
Δοκιμή: Yamaha Tenere 700 World Raid

Advertisement