Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ολοκαίνουριο scooter από την Yamaha (+video)

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολοκαίνουριο scooter από την Yamaha (+video)

NEWSMOTO

Ολοκαίνουριο scooter από την Yamaha (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε το νέο της scooter Augur σε μια νέα σειρά «έξυπνων scooter» με πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha έχει ξεκινήσει ένα νέο project στον τομέα της αστικής μετακίνησης με βασικό στόχο να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή και τολμηρή πρόταση οδηγικής εμπειρίας. Η αρχή είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες με την παρουσίαση του Aerox 155 και τώρα είναι η σειρά του Augur το οποίο έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην Ιαπωνία.

Το Yamaha Augur είναι ένα πολύ φουτουριστικό μικρό scooter αστικής μετακίνησης το οποίο ξεχωρίζει φυσικά από την εμφάνισή του. Στο εμπρός μέρος η μάσκα είναι αιχμηρή και φιλοξενεί ένα LED προβολέα στο κέντρο, το πάτωμα είναι επίπεδο, ενώ το πίσω μέρος είναι πιο απλό και πρακτικό.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του Augur είναι 155 κ.εκ. μονοκύλινδρος με απόδοση 14,8 ίππους και 13,9 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές χάρη στο χαμηλό βάρος των 132 κιλών του scooter, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω CVT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Οι αναρτήσεις είναι συμβατικές με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο σε κάθε τροχό.

Το νέο Augur είναι εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και σύστημα ABS στροφής στα φρένα, ενώ εντυπωσιακό είναι και το σύστημα ενεργητικών φώτων. Το νέο scooter της Yamaha για την ώρα προορίζεται μόνο για τις αγορές της Ασίας, αλλά δεν θα αργήσει να κάνει το ταξίδι προς την Ευρώπη.

Advertisement

Βίντεο με τις τεχνολογίες του νέου Yamaha Augur.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το σύστημα της Yamaha που κρατά όρθια τη μοτοσικλέτα (+video)
Ιδέες για δώρα από την Yamaha (+video)
Τι κάνει ένα Yamaha NEO’s στο Λονδίνο; (+video)