Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha Yard Built XR9 Carbona: Μεταλλαγμένο pit bull

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha Yard Built XR9 Carbona: Μεταλλαγμένο pit bull

NEWSMOTO

Yamaha Yard Built XR9 Carbona: Μεταλλαγμένο pit bull

NEWSMOTO

To πρόγραμμα Yard Built της Yamaha καλά κρατεί και αποτέλεσμα αυτού είναι να βγαίνουν στην επιφάνεια μοναδικές custom δημιουργίες.

Advertisement
Advertisement

Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το εν λόγω πρόγραμμα επιδιώκει να προβάλλει αυτό που είναι εφικτό να καταφέρουν τα πιο δημιουργικά μυαλά του χώρου των customized μοτοσυκλετών όταν αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν τις δικές τους δημιουργίες ελεύθερα, με βάση μια τυπική μοτοσυκλέτα παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια έχουμε απολαύσει απίστευτα δίτροχα αριστουργήματα, τα οποία κατασκευάζονται από custom builders σε όλη την Ευρώπη και το νέο XR9 Carbona by Bottpower αποτελεί σίγουρα ένα απόλυτα ξεχωριστό XSR900 και παράλληλα μία από τις πλέον πρωτοποριακές δημιουργίες Yamaha Yard Built που έχουμε δει ποτέ.

Μικρών διαστάσεων, επιθετικό και ελαφρύ, το Carbona έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε δύσκολους δρόμους με πολλές στροφές. Η ιστορία ξεκίνησε το 2017, όταν οι ειδικές κατασκευές της Bottpower κέρδισαν δύο από τις κατηγορίες στην εμβληματική ανάβαση Pikes Peak International Hill Climb στο Κολοράντο των ΗΠΑ, έναν από τους παλαιότερους και διασημότερους αγώνες παγκοσμίως, που διοργανώνεται σε μια απαιτητική ασφάλτινη διαδρομή 19,99 χιλιομέτρων με 156 στροφές και υψομετρική διαφορά 1.440 μέτρων.

Advertisement
Advertisement

“Το XR9 Carbona είναι εμπνευσμένο από τις νίκες μας στο Pikes Peak. Με το δυνατό και μικρών διαστάσεων πλαίσιό του συνειδητοποιήσαμε ότι το XSR900 με τον κινητήρα CP3 ήταν η ιδανική βάση για αυτή τη νέα δυναμική κατασκευή Yard Built”, σχολίασε ο David Sanchez, επικεφαλής της Bottpower. “Στόχος μας αρχικά ήταν να δημιουργήσουμε μια συναρπαστική και γρήγορη μοτοσυκλέτα με μοντέρνα και επιθετική εμφάνιση. Ωστόσο, θέλαμε να αναπτύξουμε επιπλέον ένα κιτ άμεσης τοποθέτησης που θα έδινε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη XSR900 ή μοτοσυκλέτας με βάση τον κινητήρα CP3, να μεταμορφώσει τη μοτοσυκλέτα του σε XR9.”

Advertisement

“Χρησιμοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία μας με τα σύνθετα υλικά και τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις, παρουσιάσαμε στοιχεία της σειράς R της Yamaha, όπως οι κρυφοί στρογγυλοί προβολείς, για να δημιουργήσουμε την αίσθηση αγωνιστικής μοτοσυκλέτας με δυνατότητα νόμιμης κυκλοφορίας” εξηγεί ο επικεφαλής σχεδιαστής της Bottpower, Hugo Van Waaijen. “Το XR9 Carbona διαθέτει πλούσια εμφάνιση γύρω από τον κινητήρα, με “ευτραφές” μπροστινό μέρος και κοντό οπίσθιο. Όταν το κοιτάζουμε από μπροστά υπό γωνία 3/4, θυμίζει πίτμπουλ με μυώδεις ώμους (το ρεζερβουάρ καυσίμου) ενώ η κυρτή εμφάνιση προσφέρει ένα δυναμικό παράστημα.”

Advertisement

Παρόλο που πολλές από τις μοτοσυκλέτες Yard Built της Yamaha αποτελούν μοναδικά κομμάτια που έχουν ως σκοπό να εμπνεύσουν τους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν τη δική τους μοναδική μοτοσυκλέτα, το κιτ Bottpower Carbona XR9 προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε υπάρχον XSR900 ή μοντέλο της πλατφόρμας CP3 χωρίς την ανάγκη για τροποποιήσεις στο πλαίσιο.

Το κιτ R9 Carbona περιλαμβάνει κάλυμμα ρεζερβουάρ καυσίμου με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα από ανθρακονήματα, σέλα και ουρά από ανθρακονήματα, επένδυση σέλας alcantara, πίσω φώτα και φλας, πινακίδα κυκλοφορίας με ενσωματωμένα φώτα θέσης LED, καλύμματα ψυγείου με πτερύγια, προβολείς υψηλής/χαμηλής δέσμης, βάση πινακίδας κυκλοφορίας, κάλυμμα γραναζιού και ποδιά στο κάτω μέρος.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Yamaha WR450F: Δυνατότερο, ελαφρύτερο και τεχνολογικά προηγμένο

Yamaha YZ250F ΜΥ2021: Ρυθμίζεις και κερδίζεις

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές