Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha TMAX 20th Anniversary: Τιμή υπάρχει, Scooter όχι!

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Yamaha TMAX 20th Anniversary: Τιμή υπάρχει, Scooter όχι!

NEWSMOTO

Yamaha TMAX 20th Anniversary: Τιμή υπάρχει, Scooter όχι!

NEWSMOTO

Το ιστορικό πλέον scooter της Yamaha μετράει 20 χρόνια ζωής. Ένα γεγονός που οι Ιάπωνες γιόρτασαν με μια ειδική έκδοση, μια ξεχωριστή πλατφόρμα παραγγελιών αλλά και μια άκρως ιδιαίτερη.. τιμή.

Advertisement
Advertisement

Τα scooter έχουν καταλάβει τις πόλεις και σε αυτό δε χωρά αμφιβολία. Ένας από τους πλέον επιτυχημένους εκπρόσωπους της κατηγορίας είναι το TMAX, που ήρθε στη ζωή τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 ανοίγοντας μια νέα κατηγορία. Αυτή των sport megascooter, με χαρακτηριστικά που φλερτάρουν με τον κόσμο των μοτοσυκλετών.

Όντας γενάρχης των sport scooter, το πρώτο TMAX ήταν το πρώτο δίτροχο όχημα που συνδύαζε το χαρακτήρα μιας μοτοσυκλέτας με την πρακτικότητα που προσφέρει ένα scooter. Η άνεση του αυτόματου κιβωτίου, της ποιότητας κύλισης και των αποθηκευτικών χώρων θα συναντούσαν για πρώτη φορά το στήσιμο, τα περιφερειακά εξαρτήματα και τις επιδόσεις μιας sport μοτοσυκλέτας, πιάνοντας τελικές της τάξης των 160km/h.

Advertisement
Advertisement

Έξι γενιές μετά, το ΤΜΑΧ έχει φτάσει πλέον τα 560cc (από τα πρώτα 500cc), τα περιφερειακά είναι καλύτερα από ποτέ, ενώ κυριαρχούν και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα καθώς συναντάμε ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS). Πιο sport και πιο άγρια από ποτέ και η εμφάνιση, δίνει το κάτι παραπάνω στις οδηγικές διαθέσεις.

Για τα 20α του γενέθλια, οι άνθρωποι από την Iwata είπαν να το γιορτάσουν δεόντως με 560 αριθμημένα TMAX με το χαρακτηριστικό «20th Anniversary». Η εν λόγω επετειακή περιορισμένη έκδοση δεν έχει μόνο ιδιαίτερο look και εξοπλισμό (θερμαινόμενη σέλα και γκριπ) αλλά και εκτεταμένη χρήση σφυρήλατου ανθρακονήματος.

Advertisement

Για να το αποκτήσετε, θα αρκούσε μια επίσκεψη στην ειδική πλατφόρμα παραγγελιών της Yamaha. Αν προλαβαίνατε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή, όσο χρόνο πήρε στο «20th Anniversary» για να εξαντληθεί στη χώρα μας κάνοντας ένα πανηγυρικό «Sold Out». Α, και να διαθέτατε και 17.200€(!), 5.000 πάνω από την απλή του έκδοση δηλαδή. Ευτυχώς που πρόλαβε και εξαντλήθηκε και δεν μπαίνουμε στον πειρασμό σαν να λέμε..

Advertisement

Βέβαια, η σημείωση της Yamaha “σε περίπτωση εξάντλησης του μοντέλου στη χώρα σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εξουσιοδοτημένο δίκτυο”, αφήνει κάποια ελπίδα ανεύρεσης ορατή…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

Μοτοτουρισμός: Στην Αρχαία Ολυμπία με BMW

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες