Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha D’elight 125: Χρηστικό και Euro5

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha D’elight 125: Χρηστικό και Euro5

NEWSMOTO

Yamaha D’elight 125: Χρηστικό και Euro5

NEWSMOTO

Με νέα σχεδίαση και κινητήρα προδιαγραφών Euro5, αυτό το scooter φαντάζει ιδανικό για τις καθημερινές μας αστικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Πιστός στην τεχνολογία Blue Core, ο νέος κινητήρας της Yamaha χαρακτηρίζεται από αθόρυβη, ροπάτη και οικονομική λειτουργία. Το τρίπτυχο της επιτυχίας δηλαδή για όσους θέλουν ένα απλό μεταφορικό μέσο να καλύπτουν τις αστικές τους μετακινήσεις. Ρυθμισμένος να αποδίδει τη ροπή του σε χαμηλές στροφές, δείχνει ικανός να προσφέρει την απαιτούμενη δύναμη στο άνοιγμα του γκαζιού και να επιταχύνει το scooter δυνατά και χωρίς ξεσπάσματα ισχύος. Και όλοι ξέρουμε πως η καλύτερη ασφάλεια στην αστική μετακίνηση είναι να μπορούμε να απομακρυνόμαστε από τα παράλληλα κινούμενα οχήματα.

Σχεδίαση “unisex”

Advertisement
Advertisement

Για το 2021 το D’elight αποκτά έναν πιο στρογγυλεμένο προβολέα, καθώς και χωνευτά φλας και φως θέσης στο φέρινγκ. Το εμπρός τμήμα ανασχεδιάστηκε με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής προστασίας, με το ευρύχωρο επίπεδο δάπεδο να εξασφαλίζει άνετη θέση οδήγησης και εύκολη πρόσβαση. Με βάρος μόλις 101Kg (πλήρες υγρών), είναι το πιο ελαφρύ scooter στην κατηγορία του, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία από δίκυκλο. Γιατί το χαμηλό βάρος προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη ευελιξία, ιδιαίτερα σε πυκνή κυκλοφορία στην πόλη με συχνές στάσεις και εκκινήσεις, αλλά και εύκολη στάθμευση στο κεντρικό σταντ.

Τεχνολογία Start & Stop

Advertisement

Στο εξής το D’elight εφοδιάζεται με κατ’ επιλογή λειτουργία Start & Stop. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα σβήνει αυτόματα τον κινητήρα κάθε φορά που το scooter σταματά σε φανάρια ή διασταυρώσεις, ελαχιστοποιώντας τόσο την κατανάλωση όσο και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα αμέσως μόλις ο οδηγός απελευθερώσει το φρένο και ανοίξει το γκάζι.

Advertisement

Χρηστικότητα και ευελιξία

Η διπλή σέλα ξεκλειδώνει αποκαλύπτοντας έναν αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος τύπου “jet” και διάφορα μικροπράγματα, ένα προτέρημα που ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας διαθέτουν. Μαζί με το τελείως επίπεδο πάτωμα και το γάντζο στην ποδιά αυξάνουν σημαντικά το βαθμό της ευχρηστίας και της πρακτικότητας. Το ίδιο κάνει και η εξωτερικά τοποθετημένη τάπα του ρεζερβουάρ, όπως και το μπουτόν που την ανοίγει. Μπουτόν όμως υπάρχει και για το άνοιγμα της σέλας, ενώ η μαγνητική κλειδαριά περιορίζει σημαντικά την περίπτωση κλοπής του οχήματος.

Advertisement

Βασικά Χαρακτηριστικά D’elight

• Κινητήρας Blue Core 125cc EU5
• Κατανάλωση 1,8Lt/100Km (με ενεργό το Start & Stop)
• Εκπομπές CO² 42gr/Km (με ενεργό το Start & Stop)
• Κατ’ επιλογήν λειτουργία Start & Stop
• Το πιο ελαφρύ στην κατηγορία του
• Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
• Νέος προβολέας και μεγαλύτερα σε μέγεθος όργανα
• Τροχός 12” μπροστά (10” πίσω)
• Βοηθητική λαβή για εύκολο παρκάρισμα
• Διαθέσιμα γνήσια αξεσουάρ Yamaha

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το D’elight είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα, με την τιμή του να βρίσκεται στα 2.590€. Θα το βρείτε στο επίσημο δίκτυο της αντιπροσωπείας σε τρία διαφορετικά χρώματα: Pearl White, Power Black, Lava Red

Διαβάστε επίσης:

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση Piaggio Beverly 300/400 MY2021