Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ξεκίνησε η παραγωγή της ηλεκτρικής Ducati MotoE (+video)

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή της ηλεκτρικής Ducati MotoE (+video)

NEWSMOTO

Ξεκίνησε η παραγωγή της ηλεκτρικής Ducati MotoE (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής στην Μπολόνια της αγωνιστικής ηλεκτρικής V21L για το πρωτάθλημα MotoE.

Advertisement
Advertisement

Μόλις έναν χρόνο μετά το πρώτο τεστ της πρωτότυπης ηλεκτρικής αγωνιστικής μοτοσικλέτας της Ducati, το ιταλικό εργοστάσιο ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του μοντέλου στο Borgo Panigale. Η γραμμή παραγωγής ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στην ηλεκτρική V21L και αναμένεται τα πρώτα 23 μοντέλα να είναι έτοιμα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Την επίβλεψη της παραγωγής έχει το αγωνιστικό τμήμα Ducati Corse της εταιρείας, ενώ έχουν επιστρατευτεί ειδικοί μηχανικοί της ομάδας εξέλιξης της μοτοσικλέτας για να δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις στους τεχνικούς του εργοστασίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως μεγάλο μέρος της δουλειάς που έγινε στην ηλεκτρική V21L οφείλεται στην ομάδα MotoGP της Ducati.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το 2023 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE αναβαθμίζεται σημαντικά με περισσότερους αγώνες και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο γεγονός ότι η Ducati θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μοτοσικλετών του θεσμού παίρνοντας τη σκυτάλη από την Energica. Η Ducati αναμένεται να είναι πανέτοιμη για τις πρώτες δοκιμές σε Jerez και Βαρκελώνη τον Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ ο πρώτος αγώνας MotoE με τις καινούριες μοτοσικλέτες είναι προγραμματισμένος στις 13 Μαΐου στο Grand Prix του Le Mans στη Γαλλία.

Η Ducati για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της αποκλειστικής προμήθειας ηλεκτρικών μοτοσικλετών δημιούργησε μια ειδική ομάδα εργασίας στο τμήμα R&D. Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα φέρει πολλά στοιχεία από την αγωνιστική μοτοσικλέτα του MotoGP με έναν ισχυρό κινητήρα, προηγμένα συστήματα διαχείρισης της μπαταρίας και αγωνιστικά ηλεκτρονικά. Η ισχύς είναι 150 ίπποι και η ροπή 140 Nm, ενώ το βάρος περιορίζεται στα 225 κιλά χάρη στο ανθρακονημάτινο πλαίσιο.

Advertisement

Οι πρώτες δοκιμές της V21L.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία της Ducati
Εδώ θα γίνεται ο έλεγχος ποιότητας των νέων Ducati
Ανάρπαστες οι Ducati των πρωταθλητών (+video)