Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Εδώ θα γίνεται ο έλεγχος ποιότητας των νέων Ducati

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εδώ θα γίνεται ο έλεγχος ποιότητας των νέων Ducati

NEWSMOTO

Εδώ θα γίνεται ο έλεγχος ποιότητας των νέων Ducati

NEWSMOTO

Η Ducati εγκαινίασε καινούριες εγκαταστάσεις για το τελικό στάδιο κατασκευής όλων των νέων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η τρομερή αύξηση στη ζήτηση των μοντέλων της Ducati τα τελευταία δύο χρόνια και η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των πωλήσεων έχει δημιουργήσει ευχάριστους πονοκεφάλους στους ανθρώπους της ιταλικής μάρκας. Πλέον οι γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο του Borgo Panigale λειτουργούν σε πλήρη ισχύ για να προλάβουν τις παραγγελίες και κάτι έπρεπε να γίνει ώστε να βελτιωθεί ο χρόνος και η ποιότητα παράδοσης των νέων μοντέλων.

Η Ducati λοιπόν κατασκεύασε μια νέα εγκατάσταση στην Μπολόνια την οποία ονόμασε Finitura e Delibera Estetica. Στόχος της νέας πτέρυγας είναι να φιλοξενήσει το τελικό στάδιο της γραμμής παραγωγής, εκεί δηλαδή που θα συναρμολογούνται όλες οι τελικές λεπτομέρειες και θα εξετάζεται εξονυχιστικά η ποιότητα. Η κάθε μοτοσικλέτα θα εξετάζεται προκειμένου να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο ποιότητας και αισθητικής πριν παραδοθεί στον πελάτη.

Advertisement
Advertisement

Η νέα εγκατάσταση έχει συνολικό μέγεθος 4.400 τ.μ. και ολοκληρώθηκε μέσα σε 8 περίπου μήνες. Παράλληλα ακολουθεί υψηλές προδιαγραφές βιωσιμότητας καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί συστήματα εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή με απόδοση 170 kWp τα οποία είναι σε θέση να παράγουν κάθε χρόνο 200 MWh καθαρής ενέργειας.

Τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης έγιναν υπό την παρουσία του CEO της Ducati, Claudio Domenicali και του CEO της Audi Markus Duesmann. Ο ισχυρός άνδρας της Ducati τόνισε: «Φέτος ήταν πραγματικά εξαιρετική χρονιά για την Ducati και η πρωτοποριακή νέα πτέρυγα Finitura e Delibera Estetica αντιπροσωπεύει μια ακόμα στιγμή περηφάνιας. Αυτό το κτίριο περιλαμβάνει μια επένδυση η οποία προσθέτει αξία στην εταιρεία, αλλά επίσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την λειτουργία της Ducati. Ο νέος χώρος θα φιλοξενήσει τη στρατηγική φάση παραγωγής όπου επικεντρώνεται στην λεπτομέρεια και την ομορφιά των μοτοσικλετών μας ώστε να είναι τέλειες όταν φτάσουν στους παθιασμένους Ducatisti».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανάρπαστες οι Ducati των πρωταθλητών (+video)
Η χρυσή χρονιά της Ducati σε mini ντοκιμαντέρ (+video)
Ducati: Ο Rossi μας έκανε ζημιά

Advertisement