Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία της Ducati

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία της Ducati

NEWSMOTO

Συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία της Ducati

NEWSMOTO

Η Ducati έσπασε το φράγμα των 60.000 ταξινομήσεων το 2022 φτάνοντας ακόμα ένα ορόσημο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το 2021 να ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την Ducati, ωστόσο οι άνθρωποι του εργοστασίου από την Μπολόνια δεν είχαν δεν ακόμα τα καλύτερα. Το 2022 έκλεισε με ακόμα ένα ρεκόρ για την Ducati καθώς κατέγραψε 61.562 πωλήσεις μοτοσικλετών σε παγκόσμιο επίπεδο ανεβάζοντας κατά 3,6 % σε σχέση με το 2021 τις πωλήσεις της.

Η μοτοσικλέτα που για μια ακόμα φορά «κουβάλησε» τους Ιταλούς ήταν η Multistrada V4. Η κορυφαία adventure μοτοσικλέτα σε όλες τις εκδόσεις της κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 10.000 μονάδες. Στη δεύτερη θέση της προτίμησης των «Ducatisti» ήταν το νέο Monster, ενώ πολύ δυνατή ήταν η χρονιά για την οικογένεια των Scrambler παρά το γεγονός ότι το 2023 θα έχουμε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαία αγορά της Ducati είναι πλέον η Ιταλία σημειώνοντας μάλιστα αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2021, ενώ από κοντά ακολουθεί η Αμερική και η Γερμανία. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η αύξηση του δικτύου της Ducati σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο τέλος του 2022 η Ducati κατέγραψε 821 αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο, τον υψηλότερο αριθμό που έχει σημειώσει ποτέ, ενώ παράλληλα μπήκε σε νέες αγορές όπως η Μογγολία, το El Salvador καο το Brunei.

Το 2023 αναμένεται ακόμα πιο δυνατό για την Ducati καθώς ήδη έχει παρουσιάσει 8 νέα μοντέλα. Εκείνο που θα απασχολήσει περισσότερο τους Ducatisti είναι η νέα έκδοση Multistrada V4 Rally και η νέα Diavel V4, ωστόσο αρκετά μεγάλο μέρος των πωλήσεων θα πάει στην πλήρως ανανεωμένη οικογένεια των Scrambler.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εδώ θα γίνεται ο έλεγχος ποιότητας των νέων Ducati
Ανάρπαστες οι Ducati των πρωταθλητών (+video)
Η χρυσή χρονιά της Ducati σε mini ντοκιμαντέρ (+video)

Advertisement