Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Voge ER10: Ηλεκτρικός προπομπός

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Voge ER10: Ηλεκτρικός προπομπός

NEWSMOTO

Voge ER10: Ηλεκτρικός προπομπός

NEWSMOTO

Από τα highlights της περυσινής έκθεσης στο Μιλάνο –ναι, τότε που ακόμα γίνονταν εκθέσεις- ένα concept που ξεχώρισε ήταν το ER10, μια άκρως ενδιαφέρουσα ηλεκτρική προσέγγιση της Voge.

Advertisement
Advertisement

To ευχάριστο είναι πως ο κατασκευαστής προχώρησε άμεσα στην εξέλιξη και παραγωγή του, συμπεριλαμβάνοντάς το πλέον και επίσημα στα μοντέλα προς διάθεση, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε εδώ. Βασιζόμενο στο White Ghost της SuR Ron, το ER10 είναι ουσιαστικά η ίδια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της οποίας τα δικαιώματα εξαγόρασε η Voge. Η εμφάνιση χαρακτηρίζεται από sport καταβολές με γραμμές που θυμίζουν μοτοσυκλέτα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας των 6kW (8Hp) μπορεί να αποδώσει στο peak του 14Kw (18,8Hp), προσφέροντας επιδόσεις μιας “κανονικής” μοτοσυκλέτας 250cc. Βρίσκεται μέσα στο ψαλίδι του ER10 και μπορεί να τo ταξιδέψει με μια τελική ταχύτητα της τάξης των 100χλμ/ώρα. Με δεδομένο το χαμηλό βάρος της μοτοσυκλέτας –περί τα 115 κιλά χάρη σε αλουμινένιο πλαίσιο και ψαλίδι- το μόνο σίγουρο είναι πως η οδήγηση προβλέπεται διασκεδαστική. Με μεταξόνιο στα 1.390mm και ύψος σέλας στα μόλις 800mm, αναμένεται να είναι και ιδιαίτερα εύκολη στο χειρισμό.

Advertisement
Advertisement

Ένα παιχνίδι πόλης αν θέλετε, καθώς η αυτονομία θα ευνοήσει κυρίως τις αστικές μετακινήσεις, με τη μπαταρία λιθίου των 4,2kWh να προσθέτει 100χλμ στο οδόμετρο μετά από κάθε φόρτιση. Αν μάλιστα η οδήγηση είναι “πολιτισμένη” και δεν ξεπερνά μια μέση ωριαία των 30χλμ/ώρα, τότε η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 120χλμ. Ένα παιχνίδι εξοπλισμένο και με αρκετά καλούδια, όπως το ABS, το Keyless σύστημα εκκίνησης και τη θύρα USB.

Advertisement

Κλείνοντας και πάλι με τα της εικόνας, ξεχωρίζουμε την πολύ προχωρημένη σχεδίαση σε σέλα και ουρά, που «αιωρούνται» πάνω από τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ τα γονίδια της MV Agusta φαίνονται στα πίσω φωτιστικά σώματα (που θυμίζουν Brutale) καθώς επίσης και στον πίσω λασπωτήρα που εξίσου φέρνει μπρουτάλ.. θύμησες. Όπως κάθε σύγχρονη μοτοσυκλέτα που σέβεται τον εαυτό της, όλα τα φώτα είναι led, ενώ πλήρως ψηφιακό είναι και το πολυόργανο.

Advertisement

Τι μένει; Να δούμε πότε το ER10 θα βρει το δρόμο των εκθέσεων στη χώρα μας, καθώς -όπως αναφέραμε παραπάνω- στο επίσημο site του κατασκευαστή παρουσιάζεται ήδη διαθέσιμο και σε τρία χρώματα! Εμείς πάντως θα το περιμένουμε!

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ducati Hypermotard 950 RVE: Ένα βραβευμένο concept στην παραγωγή

Kymco DT X360: Λέγε με Crossover

Honda SH350i MY2021: Η εξέλιξη βελτιώνει το είδος