Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE | Τιμές Καυσίμων

Newsmoto

Vespa Elettrica: Ήρθε στην Ελλάδα η ηλεκτρική Vespa (+τιμές/video)

  • newsmototeam

Αθόρυβη, με πλήρη συνδεσιμότητα, η ηλεκτρική έκδοση της Vespa ήρθε και στην Ελλάδα (σε δύο εκδόσεις) και κάνει την νέα τεχνολογία συναρπαστική και εύχρηστη στην καθημερινή μετακίνηση.

 

Η Vespa Elettrica είναι ο πλέον σύγχρονος θρύλος της ιταλικής τεχνολογίας και είναι συνώνυμη με την προηγμένη συνδεσιμότητα και την αθόρυβη λειτουργία, τη δυνατότητα για προσωπικές επεμβάσεις, την προσβασιμότητα, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και το μοναδικό στυλ.

Η Vespa ανέκαθεν ενσωμάτωνε αυτές τις αξίες, οι οποίες τώρα εκφράζονται πλήρως στη Vespa Elettrica, επιβεβαιώνοντας ότι η Vespa ως μάρκα είναι πάντα μπροστά από την εποχή της. Είναι ηλεκτρική, χαρακτηρίζεται από την ευκολία στον χειρισμό και ανταποκρίνεται στη διαρκώς αυξανόμενη περιβαλλοντολογική ευαισθησία, με στόχο την παροχή τεχνολογικών λύσεων για ένα όλο και πιο αυτάρκες και βιώσιμο αστικό περιβάλλον

Παράλληλα με την αρχική έκδοση, που δημιουργήθηκε για καθαρά αστική χρήση και ταξινομείται ως μοτοποδήλατο με μέγιστη ταχύτητα τα 45χλμ, είναι πλέον διαθέσιμη και την Vespa Elettrica 70 χλμ.

Vespa Elettrica 70 χλμ: Ακόμη πιο δυνατή και αθόρυβη

Αθόρυβη, οικολογική, καινοτομική και τώρα με περισσότερη ισχύ. Οι βελτιωμένες επιδόσεις της Vespa Elletrica 70 χλμ, που ταξινομείται ως μοτοσυκλέτα, προκύπτουν από τη γενική βελτιστοποίηση όλων των εξαρτημάτων: ηλεκτροκινητήρας, σύστημα διαχείρισης οχήματος και  συστοιχία των μπαταριών. Το αποτέλεσμα είναι η υψηλότερη τελική ταχύτητα χωρίς καμία επίπτωση στην χαρακτηριστική επιτάχυνση της και με σχεδόν την ίδια αυτονομία. Σε λειτουργία ECO mode, με περιορισμένη ταχύτητα 45 χλμ, η Vespa Elettrica 70 χλμ προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και 100 χλμ., ενώ σε λειτουργία Power η αυτονομία φτάνει τα 70 χλμ.

Νέα προσφορά για την Vespa GTS Super

Η μπαταρία διατηρεί τις διαστάσεις και το βάρος της αρχικής έκδοσης, αλλά έχει υποστεί αλλαγές στα εσωτερικά εξαρτήματα με στόχο την επίτευξη υψηλότερης συνεχούς ισχύος, στο οποίο συμβάλλουν και οι παρεμβάσεις στο λογισμικό ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα. Αυτές οι εξελίξεις κατέστησαν δυνατή την επιμήκυνση της σχέσης της τελικής μετάδοση, παρέχοντας μία σειρά πλεονεκτημάτων: υψηλότερη ταχύτητα, διατηρώντας τις ίδιες επιδόσεις στην επιτάχυνση και την επιτάχυνση από στάση, και επίσης πιο αθόρυβη λειτουργία, δεδομένου ότι με την ίδια ταχύτητα οι στροφές κινητήρα είναι χαμηλότερες.Η… δυνατή Vespa Elettrica 70 km/h ξεχωρίζει από συγκεκριμένες στυλιστικές λεπτομέρειες: το ελατήριο του εμπρόσθιου αμορτισέρ είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, όπως και οι ρίγες στο κάλυμμα του ηλεκτροκινητήρα και το λογότυπο «Elettrica».

Ηλεκτρική δύναμη

Η καρδιά της Vespa Elettrica κτυπά στους ρυθμούς ενός ηλεκτροκινητήρα με δυνατότητα παραγωγής συνεχούς ισχύος 3,6 kW και μέγιστης ισχύος 4 kW, με ροπή, που ξεπερνά τα 200 Nm. Η επιτάχυνση και η δύναμη στις ανηφόρες επωφελούνται από την τυπική απόδοση των ηλεκτροκινητήρων.

Η Vespa Elettrica είναι εντελώς αθόρυβη και συμβάλλει στη δημιουργία πιο φιλικών και βιώσιμων πόλεων, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του θορύβου και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Η αυτονομία της φτάνει έως τα 100 χλμ., χάρη στη σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου και το αποδοτικό Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας – KERS (Kinetic Energy Recovery System), το οποίο φορτίζει τη μπαταρία  κατά τις επιβραδύνσεις.

Νέα ειδική έκδοση Vespa Sei Giorni II

Η διαδικασία φόρτισης είναι εξαιρετικά απλή: η μπαταρία ιόντων λιθίου λειτουργεί όπως η μπαταρία των σύγχρονων smartphones και δεν απαιτεί ειδικές προφυλάξεις. Για να τη φορτίσετε, απλά βγάζετε το καλώδιο κάτω από τη σέλας, που παραδοσιακά υπήρχε η τάπα του ρεζερβουάρ, και το συνδέετε σε μια τυπική οικιακή πρίζα ή σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Ο συνήθης χρόνος που απαιτείται για μια πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες (με τάση 220 V).

Ο κινητήρας και η μπαταρία δεν χρειάζονται καμία συντήρηση. Η μπαταρία παρέχει αποδοτικότητα για περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης. Αυτό μεταφράζεται σε ένα εύρος μεταξύ 50.000 και 70.000 χλμ,, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 10 χρόνια λειτουργίας του οχήματος σε περιβάλλον πόλης. Ακόμη και μετά από τους χίλιους κύκλους φόρτισης, η μπαταρία διατηρεί το 80% της απόδοσής της και παραμένει απόλυτα λειτουργική. Η μικρών διαστάσεων μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τον αποθηκευτικό χώρο, κάτω από τη σέλα της Vespa Elettrica, όπου μπορεί να αποθηκευτεί ένα κράνος jet.

Vespa GTS Reloaded (+ τιμές)

To Ride by Wire ηλεκτρονικό γκάζι ελέγχει την απόδοση της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα της Ηλεκτρικής Vespa: Πατώντας το κουμπί «RIDING MODE» που βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ «ECO», «Power», αλλά και του «Reverse mode» (όπισθεν) για διευκόλυνση του χειρισμού στους ελιγμούς. Το ECO mode εξοικονομεί ενέργεια και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η ταχύτητα περιορίζεται στα 30 χλμ./ώρα (ή 45 χλμ./ώρα για την έκδοση μοτοσυκλέτας) και η επιτάχυνση γίνεται πιο προοδευτική. Το Power είναι το βασικό riding mode και εκμεταλλεύεται την πλήρη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

Η Vespa Elettrica είναι συνδεδεμένη

Εκτός από αθόρυβο οικολογικό και προηγμένο τεχνολογικά δίκυκλο, η Vespa Elettrica, είναι πλήρως συνδεδεμένη. Το σύστημα πολυμέσων που συνδέει το smartphone με το όχημα, ελέγχεται μέσω μιας μονάδας διασύνδεσης αναβάτη-οχήματος που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 4.3 ιντσών. Η οθόνη είναι ευανάγνωστη, χάρη στον ειδικό αισθητήρα μειωμένου φωτισμού, ο οποίος προσαρμόζει το φόντο και το χρώμα των χαρακτήρων ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού (day/night mode) και στη δυνατότητα ρύθμισης σε τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας.

Μια κλασική Vespa για τον Πάπα Φραγκίσκο

Στο κέντρο της οθόνης εμφανίζονται πάντα οι κύριες πληροφορίες, όπως είναι η ταχύτητα, ο επιλεγμένος τύπος οδήγησης (riding mode), η υπολειπόμενη απόσταση σε χιλιόμετρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας (%). Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω ενός εύχρηστου MODE joystick που βρίσκεται  στο δεξί χειριστήριο. Ωστόσο, η δυνατότητα σύνδεσης με τον κόσμο δεν περιορίζεται στις διάφορες λειτουργίες πληροφόρησης και αναψυχής (Infotainment).

Χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή (Vespa App), μόλις συνδεθεί με τη Vespa Elettrica, το smartphone σας γίνεται μια εξαιρετική πηγή παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άλλων χρήσιμων πληροφοριών για το όχημα. Περιλαμβάνονται ο χρόνος και η απόσταση ταξιδιού, το ποσοστό χρήσης του φορτίου της μπαταρίας, στατιστικά των 30 πιο πρόσφατων διαδρομών, ειδοποιήσεις για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, ο αριθμός των κύκλων φόρτισης και πολλά επιπλέον.

Οι τιμές στην Ελλάδα

Η Vespa Elettrica είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Vespa με ενδεικτικές τιμές λιανικής:

Vespa Elettrica 45 km/h: 6.390 ευρώ

Vespa Elettrica 70km/h: 6.590 ευρώ

Για Και στις δύο εκδόσεις προσφέρεται δωρεάν η διετής επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης.

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr