Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια κλασική Vespa για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια κλασική Vespa για τον Πάπα Φραγκίσκο

NEWSMOTO

Μια κλασική Vespa για τον Πάπα Φραγκίσκο

NEWSMOTO

Την ευκαιρία να γνωρίσει τις χαρές μιας κλασικής Vespa θα έχει ο Πάπας Φραγκίσκος, έπειτα από το δώρο που παρέλαβε στις αρχές Σεπτεμβρίου από την ιταλική λέσχη Vespa nel Tempo κατά την επίσκεψη των μελών της στο Βατικανό. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Vespa που παραδόθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο είναι μια πλήρως αναπαλαιωμένη και λευκή 50R του 1971 που φέρει στο εμπρός μέρος ένα από τα σύμβολα του Βστικανού. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μοναδική είναι και η πινακίδα του δίκυκλου BF362918, με το B να αντιστοιχεί στο επίθετο του Παπα (Bergoglio), το F για το Francis, ενώ από τους αριθμούς το 36 αφορά την ημερομηνία γέννησης του Ποντίφικα και το 2918 είναι η ημερομηνία παράδοσης της Vespa στο Βατικανό (2 Σεπτεμβρίου 2018). Μαζί με τη Vespa ο Πάπας έλαβε ως δώρο και ένα ασορτί κράνος, για να νιώθει…ασφάλεια κατά την οδήγησή της.

pope-francis-vintage-vespa-640-2

Η συγκεκριμένη και ιδιαίτερη Vespa αναμένεται να δοθεί σε δημοπρασία, όπως γίνεται και με τα υπόλοιπα οχήματα που λαμβάνει ο Πντίφικας ως δώρο, με τα έσοδα να πηγαίνουν φυσικά σε φιλανθρωπίες. Από το… γκαράζ του Βατικανού έχουν περάσει κατά καιρούς και άλλα δίκυκλα, μεταξύ των οποίων μοντέλα της Ducati αλλά και της Harely-Davidson.

Advertisement
Advertisement

pope-francis-vintage-vespa-640