NEWSMOTO

Βαμμένα κόκκινα πρωταθλήματα

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαμμένα κόκκινα πρωταθλήματα

NEWSMOTO

Βαμμένα κόκκινα πρωταθλήματα

NEWSMOTO

Το 2022 για την Ducati ήταν μάλλον η πιο επιτυχημένη χρονιά στην αγωνιστική της ιστορία με την κατάκτηση και του WSBK.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό τριήμερο που μας πέρασε (11-13 Νοεμβρίου) η Ducati πανηγύρισε ακόμα μια τεράστια επιτυχία στους αγώνες μοτοσυκλέτας παγκοσμίου επιπέδου. Ο Alvaro Bautista με την Ducati Panigale V4 εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα οδηγών για το 2022 έναν γύρο πριν ολοκληρωθεί ο θεσμός.

Ο Bautista φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά έχοντας στα χέρια του μια πολύ καλά προετοιμασμένη μοτοσικλέτα. Με σύμμαχο την εμπειρία του κατάφερε να κερδίσει 14 φορές και να ανέβει 29 φορές στο βάθρο αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πρωταθλητή 2021 Toprak Razgatlioglu με τη Yamaha. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Bautista κατακτά παγκόσμιο τίτλο καθώς το 2006 είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP125 του MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Για την Ducati η επιστροφή στην κορυφή σημαίνει επίσης πολλά. Έπειτα από το 2011 και την δικύλινδρη 1199 με αναβάτη τον Carlos Checa το ιταλικό εργοστάσιο δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης, σε ένα πρωτάθλημα το οποίο ήταν ουσιαστικά το δυνατό της πεδίο μάχης. Το 2015 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον θεσμό η Panigale V4 και έπειτα από 7 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή κερδίζοντας τον τίτλο Οδηγών και Κατασκευαστών.

Advertisement

Ο προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στην πίστα Mandalika της Ινδονησίας και ο Bautista γνώριζε ότι αν έπαιρνε σταθερά αποτελέσματα θα εξασφάλιζε τον τίτλο. Ο Ισπανός της Ducati κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στους δύο από τους τρεις αγώνες του τριημέρου και να σφραγίσει την μεγάλη επιστροφή του ίδιου και της Ducati στην κορυφή. Αυτό είναι το 15ο πρωτάθλημα οδηγών για την Ducati στο WSBK και το 18ο στους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EICMA 2022: Η μεγάλη επιστροφή της Ducati (+video)
Η Scrambler Ducati της Gen-Z (+video)
13 κιλά ελαφρύτερη η καινούρια Ducati Diavel V4

Advertisement