Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

13 κιλά ελαφρύτερη η καινούρια Ducati Diavel V4

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

13 κιλά ελαφρύτερη η καινούρια Ducati Diavel V4

NEWSMOTO

13 κιλά ελαφρύτερη η καινούρια Ducati Diavel V4

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε την πολυαναμενόμενη Diavel V4 με τον Granturismo κινητήρα, απόδοση 168 ίππους και 13 κιλά ελαφρύτερη.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι που μας πέρασε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν «πιάσει» τους ανθρώπους της Ducati να δοκιμάζουν μια περίεργη Diavel με βαρύ καμουφλάζ. Από τις κατασκοπευτικές εικόνες εκείνης της περιόδου είχαμε διαπιστώσει ότι οι Ιταλοί ετοιμάζουν μια έκδοση V4 της Diavel και δεν πέσαμε έξω.

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς World Ducati Premiere παρουσιάστηκε η πολυαναμενόμενη Diavel V4. Η μυώδης roadster έγινε το τέταρτο μέλος της οικογένειας της Ducati που αποκτά V4 τετρακύλινδρο κινητήρα και η δεύτερη μετά το Multistrada V4 που χρησιμοποιεί το μηχανικό σύνολο Granturismo. Το μηχανικό σύνολο των 1.158 κ.εκ. αποδίδει 168 ίππους και 126 Nm ροπή και χαρίζει στη μοτοσικλέτα πολύ δυνατές επιδόσεις (0-100 χλμ/ώρα κάτω από 3 δευτερόλεπτα).

Advertisement
Advertisement

Πακέτο με τον κινητήρα έρχονται και τα νέα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά τα οποία περιλαμβάνουν 4 επιλογές οδήγησης και τρία Power Modes, σύστημα IMU αισθητήρων 6 αξόνων, ABS στροφής, ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα αποφυγής σούζας, σύστημα ελεγχόμενης εκκίνησης, quickshifter και cruise control.

Πολύ διαφορετικό είναι και το πλαίσιο της μοτοσικλέτας καθώς για πρώτη φορά απαρνιέται το χωροδικτύωμα και πηγαίνει στο monocoque αλουμινίου. Παράλληλα έχουμε ένα νέο ψαλίδι μονόμπρατσο το οποίο συνεργάζεται με κορυφαίες αναρτήσεις. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλ. και πίσω ένα μονό αμορτισέρ, ενώ τα φρένα έχουν αναλάβει δαγκάνες της Brembo Stylema με δίσκους 330 χιλ. μπροστά. Και ούριοι είναι οι τροχοί αλουμινίου με τη διάσταση του πίσω τροχού να παραμένει η 240/45!

Advertisement

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα μια μείωση του βάρους κατά 13 κιλά σε σχέση με το δικύλινδρο μοντέλο και πλέον η Diavel V4 ζυγίζει 223 κιλά. Στον εξοπλισμό βρίσκουμε νέα οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, LED προβολείς και DRL φώτα ημέρας και σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή (προαιρετικό). Αν τώρα ο πελάτης θελήσει να τοποθετήσει το γνήσιο σύστημα εξάτμισης της Akrapovic τότε η απόδοση εκτοξεύεται στους 180 ίππους και το βάρος μειώνεται κατά 11 κιλά!

Advertisement

Το 6ο επεισόδιο με την Ducati Diavel V4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συναρπάζει η Ducati Streetfighter V4 SP2 (+video)
Πρώτος τίτλος για την Ducati DesertX
Σε ποια σημεία βελτιώθηκε η Ducati Streetfighter V4 2023 (+video)

Advertisement