Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Triumph Tiger 1200 Desert & Alpine: Ειδικές εκδόσεις για το 2021

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Triumph Tiger 1200 Desert & Alpine: Ειδικές εκδόσεις για το 2021

NEWSMOTO

Triumph Tiger 1200 Desert & Alpine: Ειδικές εκδόσεις για το 2021

NEWSMOTO

H Triumph εμπλουτίζει τη γκάμα του Tiger 1200 και μετά τις εκδόσεις XR, XRX, XRT, XCX και XCA έρχονται ακόμα δύο προκειμένου να αυξήσουν τις  επιλογές και τον ..πονοκέφαλο του υποψήφιου αγοραστή.

Advertisement
Advertisement

 

Η αγγλική φίρμα παρουσιάζει δύο νέες “special editions” του μεγάλου Tiger και μας διαβεβαιώνει πως είναι εμπνευσμένες από τις πιο ..επικές περιπέτειες με μοτοσυκλέτα. Συγκεκριμένα, μέσα από δελτίο τύπου μας σκιαγραφεί την κάθε έκδοση ως εξής:

Advertisement
Advertisement

  • Tiger 1200 Desert: Εμπνευσμένo από επικές περιπέτειες στις πλέον αφιλόξενες ερήμους του πλανήτη, από τη Σαχάρα στην Καλαχάρι και ακόμη παραπέρα. Με ακτινικές ζάντες και σε αποκλειστικό χρωματισμό “Sandstorm”

  • Tiger 1200 Alpine: Εμπνευσμένo από επικές αλπικές περιπέτειες σε μια από τις πιο συναρπαστικές οροσειρές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με χυτές ζάντες και σε αποκλειστικό χρωματισμό “Snowdonia White”

Advertisement

 

Στην ουσία, οι δύο αυτές ειδικές εκδόσεις δεν είναι τίποτα άλλο από τις υπάρχουσες XCX (η Desert) και XRX (η Alpine) με δύο πρόσθετα χαρακτηριστικά: Τελικό εξάτμισης από τιτάνιο της Arrow και σύστημα quickshifter (Shift Assist το ονομάζει η Triumph) για αλλαγές ταχυτήτων προς κάθε κατεύθυνση χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Από εκεί και πέρα, ο εξοπλισμός μένει ως έχει και είναι ιδιαίτερα πλούσιος: Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση WP (σε κάθε άκρο), Brembo Monobloc φρένα ακτινικής διάταξης, ρυθμιζόμενο ύψος σέλας, ρυθμιζόμενη έγχρωμη οθόνη TFT, συνδεσιμότητα μέσω bluetooth, cornering ABS, έλεγχος πρόσφυσης, προγράμματα οδήγησης (5 για το Desert, 4 για το Alpine), πλήρης φωτισμός LED, φωτιζόμενοι διακόπτες, ανάφλεξη χωρίς κλειδί, cruise control, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, θερμαινόμενα γκριπ και πρίζες φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών. Πέραν των χρωμάτων, αμφότερα τα μοντέλα ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά και λόγω του λογότυπου “SE” (Special Edition) που φέρουν στα πλαϊνά του ψυγείου.

Advertisement

Να σημειωθεί εδώ πως οι συγκεκριμένες special εκδόσεις έκαναν την εμφάνισή τους στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Μιλάνου πέρυσι το Νοέμβριο σαν μοντέλα 2020, πλην όμως η πανδημία έφερε τα σχέδια του εργοστασίου πιο πίσω χρονικά. Και όσον αφορά στη φημολογία για έλευση νέου μοντέλου Tiger 1200, αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2022 (ίσως και 2023).

Advertisement

Τρικύλινδρη καρδιά

Γνωστός μας ήδη ο κινητήρας με τους τρεις εν σειρά κυλίνδρους, τα 1215cc και τους 141Hp, όντας ο πιο δυνατός με άξονα στην κατηγορία. Χαρακτηρίζεται από τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματά του (ελαφρύ βολάν, ελαφρύς στρόφαλος, κάλυμμα εκκεντροφόρων από μαγνήσιο), που του προσφέρουν ιδιαίτερα μεγάλη ευστροφία και απόλυτα γραμμική λειτουργία.

Πότε και πόσο;

Οι μοτοσυκλέτες είναι ήδη διαθέσιμες στην Ελλάδα και οι τιμές τους έχουν καθοριστεί στα 18.990€ (Alpine) και στα 19.990€ (Desert). Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για το πως μπορείτε να τις διαμορφώσετε στα μέτρα σας, δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Triumph lockdown: «Κλειδώνει» μεγάλες προσφορές

MotoGP2020: Ο 2ος αγώνας της Valencia έρχεται, Iannone/Dovizioso.. φεύγουν!

Kawasaki Heavy Industries: Διαχωρίζει το τμήμα μοτοσυκλετών!