Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP2020: Ο 2ος αγώνας της Valencia έρχεται, Iannone/Dovizioso.. φεύγουν!

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP2020: Ο 2ος αγώνας της Valencia έρχεται, Iannone/Dovizioso.. φεύγουν!

NEWSMOTO

MotoGP2020: Ο 2ος αγώνας της Valencia έρχεται, Iannone/Dovizioso.. φεύγουν!

NEWSMOTO

Η επανάληψη του αγώνα στην πίστα του Ricardo Tormo θα λάβει χώρα στην ισπανική άσφαλτο αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η είδηση των ημερών είναι ο αποκλεισμός του Andrea Iannone και η «παραίτηση» του Andrea Dovizioso.

Advertisement
Advertisement

 

Προτού πάμε στα εκτός πίστας τεκταινόμενα όμως, ας θυμηθούμε τι εστί Valencia. Δε θα πάμε και πολύ πίσω στο χρόνο δηλαδή, καθώς μια εβδομάδα είναι αρκετή για να θυμηθούμε το EuropeanGP που πραγματοποιήθηκε εκεί την περασμένη Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Εκεί όπου την υπεροχή της έδειξε η Suzuki, η οποία είδε τους αναβάτες της να κάνουν το 1-2, με το Joan Mir μάλιστα να διευρύνει την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα, παίρνοντας την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Πίσω από τον έτερο αναβάτη της Suzuki, Alex Rins, τερμάτισε ο Pol Espargaro που συμπλήρωσε το βάθρο, δίνοντας τα αντίστοιχα χαμόγελα στην πορτοκαλί εταιρία η οποία δεν είναι άλλη από την ΚΤΜ.

Και τώρα η δράση επιστρέφει για τον 2ο -back to back- αγώνα στην ίδια πίστα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως οι αναβάτες θα είναι χαλαροί, καθώς είμαστε μια ανάσα πριν την αυλαία στο  Autodromo Internacional do Algarve στο Portimao της Πορτογαλίας, η οποία έχει επιλεχθεί ως η τελευταία  πίστα στο αγωνιστικό ημερολόγιο της εφετινής ταραχώδους σεζόν. Μια σεζόν από της οποίας τη λαίλαπα δε γλύτωσε ούτε ο -Γιατρός- Valentino Rossi, ο οποίος παρά λίγο να βγει και πάλι θετικός στον Covid-19 χάνοντας ακόμα ένα αγώνα. Εν τέλει, έπειτα από 3 τεστ (ένα θετικό και δυο αρνητικά!) πήρε το οκ των -κανονικών- γιατρών για τη συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής.

Advertisement

Πρόγραμμα μεταδόσεων (COSMOTE SPORT 5HD):

Advertisement

14/11/2020

10:55 Moto3 Ελεύθερες Δοκιμές 3

11:50 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 3

Advertisement

12:50 Moto2 Ελεύθερες Δοκιμές 3

14:10Moto3 Κατατακτήριες 1+2

15:05 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 4

15:45 MotoGP Κατατακτήριες 1+2

16:45 Moto2 Κατατακτήριες 1+2

17:50 Red Bull MotoGP Rookies Cup

Κυριακή 15/11/2020

09:55 Moto3 Ζέσταμα

10:25 Moto2 Ζέσταμα

10:55 MotoGP Ζέσταμα

11:45 Moto3 Αγώνας

13:05 Moto2 Αγώνας

14:30 MotoGP Αγώνας

16:20 Red Bull MotoGP Rookies Cup

Στο παρασκήνιο..

Αναμφίβολα, ο Andrea Dovizioso είναι ο αναβάτης που έφτασε πιο κοντά από όλους στο να σταματήσει την κυριαρχία του Marc Marquez. Ο λόγος γίνεται για την προ του τραυματισμού του Marquez εποχή, ενός τραυματισμού του οποίου τις πραγματικές συνέπειες δεν έχουμε δει ακόμα. Για το DesmoDovi όμως, η ψυχολογική κούραση ήταν αυτή που κόστιζε περισσότερο και -σε αντίθεση με τα σπασμένα οστά- δεν “κολλάει” τόσο απλά. Έτσι, μετά από το διαζύγιο με τη Ducati, περιμέναμε την επόμενη κίνηση του Ιταλού αναβάτη. Όμως, αντί να επιλέξει τη σέλα της RS-GP της Aprilia ή μια θέση αναβάτη εξέλιξης κάποιου άλλου κατασκευαστή, πήρε ένα άλλο δρόμο. Και συγκεκριμένα εκείνο της αποχής από το MotoGP για το 2021. Βέβαια, δεν απέρριψε το σενάριο της επιστροφής του μέσα στο 2022 -αν του δοθεί ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, ωστόσο για τον 34χρονο αναβάτη τα μελλοντικά περιθώρια φαίνεται πως θα στενέψουν και άλλο, με ότι αυτό συνεπάγεται..

Και μιλώντας για “τελειωμένες” καριέρες και κρεμασμένες φόρμες, φτάνουμε και στη θλιβερή περίπτωση του Andrea Iannone. Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως ο Iannone αν και είχε δείξει πολύ καλά δείγματα αγωνιστικής γραφής, ένα doping control στον αγώνα της Μαλαισίας του 2019 ήταν αρκετό για να φέρει τα πάνω κάτω. Παρά την υποστήριξη και της Aprilia, ο ισχυρισμός περί “κατανάλωσης μολυσμένου κρέατος”, δεν έπεισε τη FIM για το πως βρέθηκε το απαγορευμένο αναβολικό στεροειδές Drostanolone στον οργανισμό του. Η ποινή ήταν 18μηνη αποχή από τους αγώνες.

Κάτι που ο ωραιοπαθής Ιταλός δεν δέχτηκε αγόγγυστα, ασκώντας έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των Σπορ (CAS, Court of Arbitration for Sport) κατά της απόφασης της FIM. Η κίνηση του αυτή όμως απουσία στοιχείων γύρισε μπούμερανγκ, καθώς τράβηξε την προσοχή της WADA, της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ, η οποία με τη σειρά της άσκησε έφεση στο CAS, ζητώντας τη βαριά μεν, παραδειγματική δε μέγιστη τιμωρία του 4ετούς αποκλεισμού από τους αγώνες, όπερ και εγένετο. Με την απουσία του Iannone από τις πίστες να ξεκινά από τις 17 Δεκεμβρίου του 2019, η ολοκλήρωση της ποινής του θα ολοκληρωθεί το 2024 όταν ο Andrea θα είναι πλέον 35 ετών… Λέτε να υπάρξει τότε 2η ευκαιρία;

Το παρήγορο είναι πως η φετινή σεζόν έδειξε πως υπάρχουν πολλοί μάχιμοι νέοι αναβάτες, οι οποίοι οφείλουν να είναι πιο σώφρονες όταν επιλέγουν τα μέσα που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Κανένα “φουσκωτικό” μυών δεν θα αντικαταστήσει τη σκληρή δουλειά και το παράδειγμα του Iannone θα είναι εκεί να τους το θυμίζει.

Διαβάστε επίσης:

Honda: Αναβαθμίσεις παντού για το 2021!

Triumph lockdown: «Κλειδώνει» μεγάλες προσφορές

BMW R nineT MY2021: Τα modern classics που ονειρευόμαστε