Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τρεις ταινίες που σημάδεψαν την ιστορία της Triumph (+video)

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρεις ταινίες που σημάδεψαν την ιστορία της Triumph (+video)

NEWSMOTO

Τρεις ταινίες που σημάδεψαν την ιστορία της Triumph (+video)

NEWSMOTO

Από τη δεκαετία του 1950 η Triumph εμφανίζεται στα κινηματογραφικά πλατό.

Advertisement
Advertisement

Η Triumph είναι μια από τις εταιρείες μοτοσικλέτας που έχει ιδιαίτερη σχέση με τον κινηματογράφο. Από την δεκαετία του 1950 η βρετανική μάρκα εμφανίζεται σε τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες έχοντας σε κάποιες περιπτώσεις γίνει σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής ή μιας ολόκληρης τάσης μόδας και τρόπου ζωής.

Οι Βρετανοί έχουν πάρει πολλές φορές μέρος σε ταινίες, ωστόσο τρεις είναι εκείνες που τους έβαλαν στο επίκεντρο του κινηματογραφικού κόσμου. Η πρώτη ήταν το 1953 στην ταινία The Wild One με πρωταγωνιστή τον τεράστιο Marlon Brando. Στην ταινία ο Αμερικανός ηθοποιός υποδύεται έναν ηγέτη μιας Λέσχης Μοτοσικλέτας (Black Rebels Motorcycle Club) τον Johnny Strabler ο οποίος στη διάρκεια του φιλμ οδηγεί μια Triumph Thunderbird 6T.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη ταινία και ίσως η πιο εμβληματική, στην ιστορία της Triumph ήταν η Μεγάλη Απόδραση (The Great Escape). Πρωταγωνιστής εδώ ήταν ο Steve McQueen ο οποίος υποδύεται έναν κρατούμενο των ναζιστικών δυνάμεων στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και σχεδιάζει την απόδραση του μαζί με άλλους κρατούμενους. Η ταινία έχει μείνει στην ιστορία για την σκηνή όπου ο McQueen στη σέλα μιας Triumph Benneville TR6 Trophy επιχειρεί να δραπετεύσει με ένα μεγαλοπρεπές άλμα πάνω από έναν συρμάτινο φράκτη.

Η πιο πρόσφατη εμφάνιση της Triumph στο κινηματογραφικό πλατό ήρθε το 2021 στην ταινία James Bond –  No Time To Die. Ο διάσημος πράκτορας της MI6, σε ένα από τα πολλαπλά κυνηγητά του βρίσκεται στη σέλα μιας ειδικά διαμορφωμένης Scrambler 1200 με την οποία κάνει απίστευτα πράγματα. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία και μάλιστα η Triumph αποφάσισε να βγάλει και ειδική έκδοση της Scrambler 1200 αφιερωμένη στον 007.

Advertisement

Η σκηνή της απόδρασης του Steve McQueen με την Bonneville.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανάρπαστη η νέα Triumph Street Triple Moto2 (+video)
Αυτή είναι η πιο προσιτή modern classic της Triumph
Διάσημος chef συνδυάζει φαγητό και βόλτα με μια Triumph (+video)