Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)

NEWSMOTO

Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad γιορτάζει φέτος τα 100 της χρόνια και θυμάται τους ανθρώπους που σημάδεψαν την πορεία της.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην οικογένεια της BMW Motorrad οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με την γερμανική μάρκα. Για παράδειγμα δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τον Rudolf Schleicher ο οποίος εξέλιξε τον πρώτο σπορ κινητήρα της BMW R37 ή τον Ernst Jakob Henne ο οποίος έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στη σέλα μιας BMW 500 Kompressor ο 1937 ή τον Georg Meier που έγινε ο πρώτος μη Βρετανός που κερδίζει το TT Isle of Man με μια BMW.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι οι οποίοι σημάδεψαν την πορεία της εταιρείας με το όραμα και τη δουλειά τους. Ένας από αυτούς είναι ο Max Friz. Ο μηχανικός από την Urach της Γερμανίας συνεργάστηκε πρώτη φορά με την BMW το 1917 και από την πρώτη στιγμή έδειξε το μεγάλο του πάθος για τις μοτοσικλέτες. Με την συμπλήρωση ενός μήνα δουλειάς στην BMW Motorrad είχε σχεδιάσει την πρώτη ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα, ενώ χάρη σε αυτόν η BMW παρουσίασε το 1923 την πρώτη της μοτοσικλέτας, την R32.

Advertisement
Advertisement

Πενήντα χρόνια μετά την στιγμή-ορόσημο του Max Friz, ένας άλλος μηχανικός και σχεδιαστής έμελλε να χαράξει μια μοναδική πινελιά στην ιστορία της BMW Motorrad. Ο Hans Muth, συνεργάστηκε με την εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και αμέσως το πάθος του για τους αγώνες και την ταχύτητα επηρέασε το εργοστάσιο. Το 1971 ο Muth γίνεται ο πρώτος σχεδιαστής της BMW Motorrad και το 1973 σχεδίασε το πρώτο supebike μοντέλο της εταιρίας, την R90S. Εκείνη ήταν η στιγμή που η εταιρεία ξεκίνησε την τρομερή της πορεία στους αγώνες μοτοσικλέτας.

Στην σύγχρονη εποχή της BMW Motorrad ο άνθρωπος που την έχει φέρει πλέον σε ανώτερα επίπεδα ποιότητας είναι ο Edgar Heinrich. Ο Γερμανός είναι από το 2012 επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της BMW Motorrad και σε αυτόν οφείλονται μοντέλα όπως η S1000RR, η νέα γενιά R1200GS, αλλά και το ηλεκτρικό scooter CE-04. Το παρόν και το μέλλον της BMW Motorrad είναι εξασφαλισμένα με τον Heinrich να έχει ήδη σχεδιάσει το πρόγραμμα Vision AMBY.

Advertisement

100 χρόνια BMW Motorrad.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ρεκόρ υποδέχεται το επετειακό 2023 η BMW Motorrad
Η BMW Motorrad δημιουργεί δικό της ενιαίο πρωτάθλημα με F900R (+video)
Η γιορτή της BMW Motorrad ξεκίνησε (+video)