Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με ρεκόρ υποδέχεται το επετειακό 2023 η BMW Motorrad

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ρεκόρ υποδέχεται το επετειακό 2023 η BMW Motorrad

NEWSMOTO

Με ρεκόρ υποδέχεται το επετειακό 2023 η BMW Motorrad

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2022 ξεπερνώντας τα 200.000 δίκυκλά σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η BMW Motorrad απολαμβάνει ισχυρές πωλήσεις μοτοσικλετών και scooter σε όλο τον κόσμο. Η premium γερμανική μάρκα κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο των 200.000 μονάδων σημειώνοντας αύξηση της τάξης των 4,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για ακόμα μια χρονιά λοιπόν η BMW Motorrad βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατηγορία ων πολυτελών μοτοσικλετών και scooter.

Η Γερμανία ήταν για μια ακόμα φορά η πιο ισχυρή αγορά στην Ευρώπη φτάνοντας σε πωλήσεις τις 24.129 μονάδες. Η Γαλλία επίσης είχε δυνατή παρουσία σημειώνοντας αύξηση 6,7%, ενώ πολλαπλά ήταν τα ρεκόρ σε άλλες περιοχές του κόσμου. Για παράδειγμα στην Ινδία υπήρξε αύξηση της τάξης του 40,3% και στην Κίνα αύξηση 7,7%. Από την άλλη στις ΗΠΑ το επίπεδο της αύξησης έφτασε το 10,4%, ενώ σημαντική ανάπτυξη υπήρξε και στη Λατινική Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι φυσιολογικό, το μοντέλο που κυριάρχησε στην γκάμα της BMW Motorrad ήταν το R1250 GS. Το μοντέλο περιπέτειας των Γερμανών έφτασε τις 60.000 μονάδες και απέδειξε για ακόμα μια χρονιά την ανωτερότητά του έναντι του ανταγωνισμού. Πολύ καλή παρουσία είχαν τα σπορ μοντέλα της BMW με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ., ενώ μόλις στον πρώτο χρόνο παρουσίασης του το ηλεκτρικό scooter BMW CE-04 πούλησε σχεδόν 5.000 μονάδες.

Ο Στέφαν Ράιφ, Επικεφαλής Πωλήσεων & Μάρκας, θέλησε να δώσει τον τόνο για την εορταστική χρονιά 2023 όπου η BMW Motorrad κλείνει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της: «Οι πελάτες και οι φίλοι μας μπορούν να περιμένουν μερικές εκπλήξεις το 2023 με την ευκαιρία της 100ής επετείου μας. Σημαντικές εκδηλώσεις όπως τα BMW Motorrad Days το καλοκαίρι, εξαιρετικά νέα προϊόντα όπως η M1000R και μερικές παγκόσμιες πρεμιέρες νέων μοντέλων θα καταστήσουν τη φετινή χρονιά πολύ ξεχωριστή με πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σκηνικό για να επιτύχουμε το στόχο μας να κάνουμε το 2023 μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την BMW Motorrad και να υποστηρίξουμε την ηγετική θέση μας στην πολυτελή κατηγορία».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW Motorrad δημιουργεί δικό της ενιαίο πρωτάθλημα με F900R (+video)
Η γιορτή της BMW Motorrad ξεκίνησε (+video)
100+ προϊόντα εξοπλισμού από την BMW Motorrad το 2023

Advertisement