Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η BMW Motorrad δημιουργεί δικό της ενιαίο πρωτάθλημα με F900R (+video)

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW Motorrad δημιουργεί δικό της ενιαίο πρωτάθλημα με F900R (+video)

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad δημιουργεί δικό της ενιαίο πρωτάθλημα με F900R (+video)

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad δημιούργησε μια νέα ενιαία κατηγορία στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike για το δημοφιλές σπορ μοντέλο της F900R.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Motorrad μπορεί να αντιστέκεται στις σειρήνες του κορυφαίου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ωστόσο δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με τους αγώνες μοτοσικλέτες, κυρίως στο επίπεδο μοτοσικλετών παραγωγής. Με την M1000RR συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, όπως και σε πολλά τοπικά πρωταθλήματα, ενώ έχει ισχυρή παρουσία και στους αγώνες Road Racing.

Για να ενισχύσει την αγωνιστική της παρουσία η BMW Motorrad συμφώνησε με τους διοργανωτές του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike (BSB) να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία στον θεσμό. Η κατηγορία θα έχει τη μορφή ενιαίου πρωταθλήματος και θα ονομαστεί F900R Cup. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μοτοσικλέτα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η BMW F900R.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να προσελκύσει νέους αγωνιζόμενους στην κατηγορία η BMW Motorrad προσφέρει την μοτοσικλέτα μαζί με το αγωνιστικό κιτ στην τιμή των 13.600 ευρώ. Το κιτ βελτίωσης περιλαμβάνει πλαστική μάσκα στο εμπρός μέρος η οποία παίρνει τη θέση του προβολέα, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, mini ζελατίνα για κάλυψη από τον αέρα, προστατευτικά «μανιτάρια» και ρυθμιζόμενα μαρσπιέ.

Στο τεχνικό κομμάτι η BMW Motorrad έχει προσθέσει ένα αγωνιστικό τελικό εξάτμισης με την ισχύ του κινητήρα να παραμένει στους 105 ίππους με την στάνταρ μονάδα επεξεργασίας ECU. Οι αναρτήσεις έχουν αντικατασταθεί με πιρούνι της K-Tech και αμορτισέρ ρυθμιζόμενο της ίδιας εταιρείας, ενώ τα ελαστικά είναι της Pirelli. Κάθε αγωνιζόμενος θα έχει στη διάθεσή του μόλις 2 σετ ελαστικών για το αγωνιστικό διήμερο προκειμένου να κρατηθεί το κόστος χαμηλά.

Advertisement

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 9 αγώνες με την εκκίνηση να γίνεται στις αρχές Απριλίου στην πίστα του Silverstone.

Advertisement

Βίντεο της παρουσίασης του BMW F900R Cup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η γιορτή της BMW Motorrad ξεκίνησε (+video)
100+ προϊόντα εξοπλισμού από την BMW Motorrad το 2023
Τι κρύβεται πίσω από το R12S της BMW Motorrad;

Advertisement