Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τον Απρίλιο στην Ελλάδα η νέα Honda Transalp

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Απρίλιο στην Ελλάδα η νέα Honda Transalp

NEWSMOTO

Τον Απρίλιο στην Ελλάδα η νέα Honda Transalp

NEWSMOTO

Η καινούρια μεσαία adventure μοτοσικλέτα της Honda ήδη έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η Honda σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 2022 μας είχε βάλει σε μια διαδικασία προσμονής για το καινούριο Transalp. Η μοτοσικλέτα τελικά παρουσιάστηκε στο Μιλάνο πριν από μερικές ημέρες και η αλήθεια είναι ότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ακολουθεί ένα βαρύ όνομα με τεράστια ιστορία στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Εξωτερικά, η νέα Transalp είναι ένα μείγμα Africa Twin και CB500X με διακριτική μάσκα στο εμπρός μέρος, έντονα γραφικά και χρυσές ακτινωτές ζάντες. Η XL750 αντλεί έμπνευση επίσης από την αρχική μοτοσικλέτα τόσο στα γραφικά όσο και στη φιλοσοφία καθώς είναι ιδανική για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, κίνηση στην πόλη και φυσικά για όλες τις ενδιάμεσες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο καινούριος δικύλινδρος των 755 κ.εκ. που συναντήσαμε πρώτη φορά στο Hornet ο οποίος αποδίδει 90,8 ίππους και 75 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως ρυθμιζόμενο σε πέντε στάδια traction control, τέσσερις επιλογές οδήγησης (Sport, Standard, Rain, Gravel και User), ρυθμιζόμενο σύστημα φρένου του κινητήρα και τέσσερις επιλογές απόκρισης στο γκάζι. Στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε και σύστημα quickshifter.

Το πλαίσιο είναι καινούριο, ατσάλινο τύπου διαμάντι, με βάρος μόλις 18,3 κιλά και ενσωματωμένο υποπλαίσιο. Οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. εμπρός (διαδρομή 200 χιλ.) και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 310 χιλ. εμπρός και έναν δίσκο πίσω. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω. Το ABS μπορεί να απενεργοποιηθεί στον πίσω τροχό για καλύτερη αίσθηση στις χωμάτινες διαδρομές. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 208 κιλά και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16,9 λίτρα.

Advertisement

Στον εξοπλισμό η Honda έχει φροντίσει να τοποθετήσει σύγχρονα συστήματα στην Transalp όπως οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα φωνητικών εντολών και συνδεσιμότητα, LED φωτιστικά σώματα με σύστημα ειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης ESS, USB θύρα φόρτισης και επιλογή χαμηλότερης σέλας (από 850 χιλ. στα 820 χιλ.). Τη μοτοσικλέτα συνοδεύουν επίσης ολοκληρωμένα πακέτα εξοπλισμού που είναι τα Urban, Touring, Adventure, Rally και Comfort. Η νέα μοτοσικλέτα της Honda αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2023.

Advertisement

Βίντεο της νέας Transalp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην κορυφή της Ελλάδας η Honda CBR1000RR
Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda ξεκινάει τώρα
Με έμπνευση από τα 70’s η νέα Honda CL500 (+video)

Advertisement