Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το scooter της Horwin χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (+video)

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το scooter της Horwin χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (+video)

NEWSMOTO

Το scooter της Horwin χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (+video)

NEWSMOTO

Το Horwin Senmenti 0 είναι ένα scooter που μας δείχνει πως θα είναι τα δίκυκλα το 2050.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική Horwin κινείται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζοντας ένα καινούριο scooter με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Το Senmenti 0 είναι ένα πρωτότυπο scooter το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Horwin είναι «bio-machine» με απίστευτη τεχνολογία που δεν έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στον κόσμο των δύο τροχών.

Σημείο κλειδί του φουτουριστικού scooter είναι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί. Αποτελείται από 30 αισθητήρες και κάμερες οι οποίες μεταφέρουν συνεχώς μεγάλο όγκο δεδομένων σε μια πανίσχυρη μονάδα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο. Το scooter επεξεργάζεται άμεσα τα δεδομένα και αυτόματα προσαρμόζει όλα τα οδηγικά συστήματα του οχήματος προκειμένου ανά πάσα στιγμής να έχει την πιο αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα συστήματα που συναντάμε στο Horwin Senmenti 0 είναι το σύστημα ελέγχου της πίεσης/θερμοκρασίας των ελαστικών, το αυτόματα ρυθμιζόμενο traction control, το σύστημα ραντάρ με Adaptive Cruise Control και σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα τυφλού σημείου, 3 επιλογές οδήγησης, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας.

Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του scooter. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 600 Nm ροπής κάτι που χαρίζει 200 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 16,2 kWh με αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων, ενώ η Horwin έχει φροντίσει το scooter να φορτίζει σε ταχυφορτιστή 400V που μειώνει το χρόνο σε μόλις 30 λεπτά για 20-80%.

Advertisement

Ίσως όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Senmenti 0 είναι το γεγονός ότι η Horwin θα το κατασκευάσει και θα το έχει διαθέσιμο μέσα στο 2023!

Βίντεο του Senmenti 0.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της CFMoto
Αυτό είναι το πανίσχυρο off road της Cake
Αυτό είναι το νέο city scrambler της Keeway