Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της CFMoto

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της CFMoto

NEWSMOTO

Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της CFMoto

NEWSMOTO

Η CFMoto είναι έτοιμη να δώσει στο κοινό ίσως το πιο διασκεδαστικό ηλεκτρικό μοντέλο αστικής μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Πίσω στην Άνοιξη του 2022 η CFMoto είχε ανακοινώσει ότι ξεκινάει να δουλεύει πάνω σε μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Η Papio είναι μια μικρή μοτοσικλέτα βασισμένη στο Honda MSX125 η οποία έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις μικρές διαστάσεις, το χαμηλό βάρος και τον διασκεδαστικό οδηγικό χαρακτήρα.

Η CFMoto πλέον είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο δείγμα προ παραγωγής το οποίο ονομάζει Papio Nova. Η μοτοσικλέτα διατηρεί τον αρχικό του σχεδιασμό θυμίζοντας έντονα το Grom με έναν φουτουριστικό προβολέα και μια επιθετική ουρά. Το Nova είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 22 kW, κάτι που μεταφράζεται σε σχεδόν 30 ίππους!

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές καθώς το Papio μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 115 χλμ/ώρα με την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία του Papio έχει χωρητικότητα 4,4 kWh και η αυτονομία σύμφωνα με την CFMoto αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα. Οι χρόνοι φόρτισης είναι επίσης εντυπωσιακοί καθώς εκτός από οικιακή πρίζα, το Nova μπορεί να φορτιστεί και σε ταχυφορτιστή 3 kWh.

Advertisement

Η μικρή μοτοσικλέτα είναι προσεγμένη και στην οδηγική συμπεριφορά με ποιοτικές αναρτήσεις οι οποίες αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Το πλαίσιο συνεργάζεται με ένα αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκους εμπρός και πίσω. Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω αλυσίδας.

Δεν αποκλείεται μέσα στο 2023 η CFMoto να εκκινήσει την παραγωγή του Papio Nova το οποίο σίγουρα θα έχει και ανταγωνιστική τιμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EICMA 2022: Με δύο πρωτότυπα η CFMoto στο Μιλάνο
Καλό μήνα με δώρα από την CFMoto (+video)
Νέα ηλεκτρική «γουρούνα» για παιδιά από την CFMoto