Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)

Ελλάδα 0:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Ο αναβάτης της KTM MotoGP, Brad Binder «γράφει» νέο ρεκόρ στην ανανεωμένη πίστα της Νότιας Αφρικής.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορική πίστα του Kyalami στη Νότια Αφρική μεσουράνησε στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP τη δεκαετία του 1990 με την μοναδική της σχεδίαση και τις επικές μάχες των κορυφαίων αναβατών. Εδώ και 30 χρόνια ωστόσο τα κορυφαία πρωταθλήματα μοτοσικλέτας έχουν σταματήσει να επισκέπτονται την πίστα του Kyalami.

Οι άνθρωποι της πίστας και ιδιαίτερα ο Warren Scheckter (ανιψιός του Πρωταθλητή F1 1979 Jody Scheckter), έχουν ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να φέρουν και πάλι τα μεγάλα πρωταθλήματα στη Νότια Αφρική. Έχουν γίνει σημαντικές εργασίες αναβάθμισης της πίστας και των εγκαταστάσεων, ενώ υπάρχει ελπίδα ότι το 2023 η Formula 1 θα επιστρέψει στο Kyalami.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP για επιστροφή στην Νότια Αφρική. Μάλιστα, στη διάρκεια της καλοκαιρινής διακοπής η Red Bull σε συνεργασία με την KTM διοργάνωσαν ένα ξεχωριστό track day για τον Brad Binder, αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας KTM στο MotoGP.

Το ιδιαίτερο στην περίσταση ήταν ότι ο Binder είναι Νοτιοαφρικανός κάτι που προσέλκυσε αρκετούς ανθρώπους του τοπικού Τύπου. Στόχος του event ήταν ο Binder να σημειώσει νέο ρεκόρ γύρου στο ανανεωμένο Kyalami.

Advertisement

Ο Binder τόνισε: «Πιέζω πολύ προκειμένου το MotoGP να επιστρέψει στο Kyalami. Θα ήθελα πολύ έναν αγώνα στην πατρίδα μου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το σπίτι μου είναι μόλις 35 λεπτά μακριά από την πίστα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι να κοιμάμαι στο κρεβάτι μου και να ξυπνάω για να πάω στον αγώνα. Νομίζω ότι υπάρχουν οι εγκαταστάσεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε το MotoGP. Ελπίζω λοιπόν να βρούμε μια λύση και να έχουμε Grand Prix εδώ».

Δείτε αν τελικά ο Brad Binder σημείωσε το ρεκόρ στο Kyalami.

Advertisement