Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το μέλλον της Suzuki είναι γεμάτο μπαταρίες και υδρογόνο

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μέλλον της Suzuki είναι γεμάτο μπαταρίες και υδρογόνο

NEWSMOTO

Το μέλλον της Suzuki είναι γεμάτο μπαταρίες και υδρογόνο

NEWSMOTO

Η Suzuki ετοιμάζει απόβαση στο Japan Mobility Show με πολλά καινούρια ηλεκτρικά δίκυκλα και scooter.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki φαίνεται πως έχει αφήσει οριστικά πίσω της το στάσιμο παρελθόν και προχωράει με γοργά βήματα προς το μέλλον. Μετά από την επίθεση στις μεσαίες μοτοσικλέτες με τα 800άρια της V-Strom και GSX-8S, αλλά και με τα 125άρια scooter, η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια σειρά από ηλεκτρικά δίκυκλα στην έκθεση Japan Mobility 2023.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από τα μοντέλα που θα φέρει η Suzuki είναι ένα Burgman 400 με υδρογόνο. Το μεγάλο scooter θα είναι εφοδιασμένο με ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου 80 MPa το οποίο θα τροφοδοτεί απευθείας τον θερμικό κινητήρα.

Μάλιστα, η Suzuki υπόσχεται θα δείξει με λεπτομέρειες τον τρόπο που το υδρογόνο γίνεται καύσιμο για τον κινητήρα. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα μικρότερο Burgman 125 με ηλεκτροκινητήρα και αποσπώμενη μπαταρία η οποία θα συμβαδίζει με τις προδιαγραφές των κοινών ανταλλάξιμων μπαταριών των Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki εισέρχεται επίσης και στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων με το e-PO. Πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που βοηθάει στο πετάλι. Διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης (Full, Eco και Pedal), ενώ είναι εξοπλισμένο και με δίσκους στα φρένα.

Advertisement

Μεταξύ των φουτουριστικών μοντέλων η Suzuki θα έχει στην Ιαπωνία και ένα μικρό scooter κατηγορίας 50 κ.εκ. Το e-Choinori είναι εμπνευσμένο από ένα μικρό scooter της δεκαετίας του 2.000 μόνο που τώρα είναι σε ηλεκτρική μορφή. Ο μικρός ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο του scooter και δίνει την κίνηση με αλυσίδα στον πίσω τροχό, ενώ η μπαταρία είναι αποσπώμενη.

Advertisement

Η έκθεση Japan Mobility Show 2023 ξεκινάει στις 28 Οκτωβρίου και θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις νέες τάσεις ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Suzuki Swift αφιερωμένο σε θρύλο του MotoGP
Το απίστευτο δώρο της Suzuki σε αναβάτη MotoGP (+video)
Δεν αργεί η «all-around» έκδοση της Suzuki V-Strom 800

Advertisement