Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το υβριδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα (+video)

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το υβριδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα (+video)

NEWSMOTO

Το υβριδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα (+video)

NEWSMOTO

Η Kawasaki παρουσίασε την υβριδική της Ninja με ισχυρές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δύο χρόνια η Kawasaki μας είχε κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για ένα εξαιρετικό project το οποίο είχε να κάνει με μια επαναστατική υβριδική τεχνολογία όσον αφορά τα δίκυκλα.

Η πρώτη εμφάνιση σε πειραματικό στάδιο είχε γίνει το καλοκαίρι στη διάρκεια του 8ωρου αγώνα της Suzuka και πλέον οι Ιάπωνες είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν επίσημα τη μοτοσικλέτα. Η Kawasaki Ninja 7 Hybrid Electric Vehicle (HEV) είναι γεγονός και θα μπει στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο 2024 κάνοντας το πρώτο βήμα σε μια κατηγορία που μόλις δημιουργήθηκε.

Advertisement
Advertisement

Η ιδιαίτερη αυτή Ninja είναι μια σπορ μοτοσικλέτα με άνετη θέση οδήγησης για να καλύψει τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις, όσο και διασκεδαστικές βόλτες και ταξίδια. Ο θερμικός κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 451 κ.εκ. ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 12 ίππων. Συνολικά η απόδοση της μοτοσικλέτας είναι 58,3 ίπποι με δυνατότητα στιγμιαίας ισχύς στους 68,5 ίππους (e-Boost).

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο με δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής σχέσεων, ενώ το σύνολο μπορεί να λειτουργήσει αμιγώς ηλεκτρικά (EV Mode), συνδυαστικά με χρήση κινητήρα και ηλεκτρικής ενέργειας (Eco Hybrid Mode) και μόνο με χρήση θερμικού κινητήρα (Sports Hybrid Mode). Η μπαταρία 48V από την άλλη είναι τοποθετημένη κάτω από τη σέλα του αναβάτη και φορτίζεται από σύστημα ανάκτησης ενέργειας και φυσικά τον κινητήρα.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές για τη μοτοσικλέτα, κάτι που περιμένουμε να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Η υβριδική μοτοσικλέτα αναμένεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024 με την τιμή να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Advertisement

Δείτε πως λειτουργεί η υβριδική Kawasaki.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki
Τέσσερις εκδόσεις για το Kawasaki Versys 650 του 2023
Το 2024 διαθέσιμα τα υβριδικά Kawasaki

Advertisement