Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki

NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki

NEWSMOTO

Η Kawasaki παρουσίασε στην Έκθεση Intermot την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα και μας έδωσε μια εικόνα του μέλλοντος της ιαπωνικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή που η Kawasaki Motors ανακοίνωσε την απόσχισή της από τον κολοσσό Kawasaki Heavy Industries αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με την ηλεκτροκίνηση και τον εξηλεκτρισμό. Στην πορεία είδαμε από την Kawasaki να ασχολείται τόσο με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά και με ένα υβριδικό το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση το βενζινοκίνητο Ninja 400 και συνεργάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα.

Στη διάρκεια του δημοφιλούς 8ωρου της Suzuka πήραμε την πρώτη γεύση από το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου με την πρώτη του εμφάνιση στο μέσο του καλοκαιριού. Πλέον η Kawasaki αποφάσισε στην Έκθεση Intermot στη Γερμανία, να αποκαλύψει το τελικό σχέδιο της μοτοσικλέτας η οποία είναι φυσικά σε πρωτότυπη μορφή.

Advertisement
Advertisement

Την αποκάλυψη του μοντέλου έκανε ο Πρόεδρος της Kawasaki Motors, Hiroshi Ito τονίζοντας ότι αυτή είναι η αρχή μιας σημαντικής διαδρομής για την Kawasaki. Μάλιστα ο κος Ito δεν έκρυψε ότι μέχρι το τέλος του 2022 η εταιρεία θα παρουσιάσει τρεις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, ενώ το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα αποτελέσει τη βάση των μοτοσικλετών παραγωγής.

Η μοτοσικλέτα είναι μικρή σε διαστάσεις και ανήκει στην κατηγορία των naked. Οι επιδόσεις αναμένεται να κυμαίνονται στα επίπεδα των 125 κ.εκ. κάτι που σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα θα είναι πρακτική στις αστικές μετακινήσεις, αλλά παράλληλα και διασκεδαστική στην οδηγική της συμπεριφορά. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στο κέντρο και χαμηλά με την ισχύ να μεταφέρεται στον πίσω τροχό μέσω αλυσίδας. Η μπαταρία βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο χωροδικτύωμα, ενώ οι αναρτήσεις είναι συμβατικές με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Στα φρένα έχουμε σύστημα ABS, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά δρόμου.

Advertisement

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, η Kawasaki έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη χρήση E-Fuel και Bio-Fuel, ενώ προωθεί σημαντικά και τη χρήση υδρογόνου στα μελλοντικά της μοντέλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέσσερις εκδόσεις για το Kawasaki Versys 650 του 2023
Suzuki και Kawasaki μπαίνουν στον χώρο των ανταλλάξιμων μπαταριών (+video)
Με traction control τα Kawasaki Ninja 650 και Z650 του 2023