Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το 2024 διαθέσιμα τα υβριδικά Kawasaki

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2024 διαθέσιμα τα υβριδικά Kawasaki

NEWSMOTO

Το 2024 διαθέσιμα τα υβριδικά Kawasaki

NEWSMOTO

Η Kawasaki ξεδίπλωσε το πλάνο εξηλεκτρισμού στα καινούρια της μοντέλα για το 2023 και το 2024.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα που κυριάρχησε στο stand της Kawasaki στην EICMA φέτος δεν ήταν το ανανεωμένο Versys ή η νέα σειρά H2 ή το σύστημα ραντάρ στο H2 SX SE. Εκείνο που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων ήταν το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού «Go Green with Green Power» της ιαπωνικής μάρκας το οποίο περιλαμβάνει πρωτότυπα μοντέλα με ηλεκτροκίνηση, υβριδική τεχνολογία, ακόμα και τεχνολογία υδρογόνου.

Το πρώτο μοντέλο, το οποίο μάλιστα αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής το 2023, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Ninja. Μαζί με το ηλεκτρικό Ninja, η Kawasaki παρουσίασε και μια γυμνή έκδοση του μοντέλου βασισμένο στη σειρά Z. Το σύστημα ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίας είναι το ίδιο και στα δύο μοντέλα με απόδοση κοντά τους 14 ίππους και χωρητικότητα στην μπαταρία που θα φτάνει τα 3 kWh.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο μοντέλο που έδειξε στο κοινό η Kawasaki είναι ένα υβριδικό Ninja το οποίο είχαμε δει πρώτη φορά το καλοκαίρι στην Ιαπωνία. Το υβριδικό μοντέλο συνδυάζει θερμικό κινητήρα με ηλεκτροκινητήρα και θα δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες της πόλης χωρίς να περιορίζεται σε αυτονομία ή επιδόσεις. Το υβριδικό μοντέλο της Kawasaki αναμένεται να μπει στην γραμμή παραγωγής το 2024.

Ίσως, το πιο ενδιαφέρον μοντέλο στην γκάμα εξηλεκτρισμού της Kawasaki ήταν το υδρογονοκίνητο Ninja H2. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον τούρμπο κινητήρα της H2 αλλά χρησιμοποιεί ως καύσιμο υδρογόνο σε αέρια μορφή το οποίο παρέχεται με άμεσο ψεκασμό στον κινητήρα.

Advertisement

Μαζί με το H2 υδρογόνου, ήταν έτοιμο και το τρίροδο ηλεκτρικό Noslisu, αλλά και ένα παιδικό ηλεκτρικό ποδήλατο που ονομάστηκε Elektrode. Η Kawasaki λοιπόν έχει κάνει τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση δοκιμάζοντας νέες τεχνολογίες, ωστόσο δεν σταματάει να επενδύει και στους θερμικούς κινητήρες με εναλλακτικά καύσιμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki
Τέσσερις εκδόσεις για το Kawasaki Versys 650 του 2023
Μικρές αλλαγές στην Kawasaki ZX10R του 2023