Live Κίνηση
Περισσότερα
EICMA 2022

EICMA 2022: Στο περίπτερο της Honda η νέα Transalp

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

EICMA 2022: Στο περίπτερο της Honda η νέα Transalp

EICMA 2022

EICMA 2022: Στο περίπτερο της Honda η νέα Transalp

EICMA 2022

Η Honda παρουσίασε στο Μιλάνο την πολυσυζητημένη Transalp με νέο κινητήρα και πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Advertisement
Advertisement

Η γιορτή της μοτοσικλέτας (EICMA 2022) στο Μιλάνο ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο για την Honda. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε – επιτέλους – το καινούριο της adventure μοντέλο XL750 Transalp το οποίο έρχεται να προστεθεί στην ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων μοτοσικλετών περιπέτειας.

Εξωτερικά, το νέο Transalp είναι ένα μείγμα Africa Twin και CB500X με διακριτική μάσκα στο εμπρός μέρος, έντονα γραφικά που θυμίζουν το πρώτο Transalp και χρυσές ακτινωτές ζάντες. Ο κινητήρας είναι ο καινούριο δικύλινδρος των 755 κ.εκ. που συναντήσαμε πρώτη φορά στο Hornet ο οποίος αποδίδει 90,5 ίππους και 75 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως ρυθμιζόμενο σε πέντε στάδια traction control, τέσσερις επιλογές οδήγησης (συμπεριλαμβανομένης της Gravel), ρυθμιζόμενο σύστημα φρένου του κινητήρα και τέσσερις επιλογές απόκρισης στο γκάζι. Το ABS μπορεί να απενεργοποιηθεί για καλύτερη αίσθηση στις χωμάτινες διαδρομές. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 208 κιλά και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16,9 λίτρα.

Το πλαίσιο είναι καινούριο, ατσάλινο τύπου διαμάντι, ελαφρύτερο κατά 18,3 κιλά με ενσωματωμένο υποπλαίσιο. Οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 310 χιλ. εμπρός και έναν δίσκο πίσω. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω.

Advertisement

Όσο για τον εξοπλισμό, η Honda έχει φροντίσει να τοποθετήσει σύγχρονα συστήματα στην Transalp όπως οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα φωνητικών εντολών και συνδεσιμότητα, LED φωτιστικά σώματα με σύστημα ειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης ESS, USB θύρα φόρτισης και επιλογή χαμηλότερης σέλας (από 850 χιλ. στα 820 χιλ.).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EICMA 2022: Δικύλινδρη επίθεση από την Suzuki
EICMA 2022: Η παγκόσμια γιορτή των δύο τροχών
EICMA 2022: Τι θα δούμε από τους Ευρωπαίους