Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το «χρυσό» όνειρο της MV Agusta πλησιάζει

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «χρυσό» όνειρο της MV Agusta πλησιάζει

NEWSMOTO

Το «χρυσό» όνειρο της MV Agusta πλησιάζει

NEWSMOTO

Η MV Agusta Superveloce 1000 αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή της μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το μεγάλο στοίχημα της MV Agusta για το 2024 να είναι η καινούρια μοτοσικλέτα περιπέτειας LXR Orioli, ωστόσο υπάρχει ένα άλλο μοντέλο που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των μοτοσικλετιστών όταν παρουσιαστεί επίσημα. Πρόκειται για την Superveloce 1000 η οποία αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 και θα είναι πλέον το πιο ισχυρό superbike της ιταλικής μάρκας.

Η Superveloce 1000 θα κυκλοφορήσει σε πρώτη φάση σε περιορισμένο αριθμό μονάδων στην έκδοση Serie Oro και αργότερα θα βγει σε πιο μαζική παραγωγή. Γνωρίζουμε μάλιστα από τώρα την τιμή της η οποία θα είναι 78.000 ευρώ στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η καινούρια μοτοσικλέτα είναι βασισμένη στην ήδη δοκιμασμένο Superveloce, αλλά πλέον διαθέτει μεγαλύτερο κινητήρα και πολλά στοιχεία από την σειρά Brutale RR. Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος σε σειρά 998 κ.εκ. με την απόδοση να υπολογίζεται στους 208 ίππους. Το σημαντικό εδώ είναι ότι οι διαστάσεις θα είναι ίδιες με την έκδοση Superveloce 800, έχοντας φυσικά ένα πιο ενισχυμένο πλαίσιο και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Εκτός από τα πλευρικά αεροδυναμικά φτερά η MV Agusta φαίνεται να έχει προσαρμόσει και ένα σύστημα side pods στο κάτω μέρος του φέρινγκ, ενώ έχουν καλυφθεί και οι δίσκοι των φρένων για βελτιωμένη αεροδυναμική. Οι αναρτήσεις θα είναι στην έκδοση Oro της Ohlins με ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, τα φρένα θα είναι της Brembo και τα ηλεκτρονικά από την κορυφαία σειρά της εταιρείας.

Advertisement

Το βάρος της μοτοσικλέτας θα είναι στα 207 κιλά, ενώ τα μαρσπιέ και τα κλιπόν προέρχονται από την Brutale 1000 RR.

Advertisement

Εκτός από την τιμή της εξωτικής Superveloce 1000 Serie Oro, ανακοινώθηκε στην Ελλάδα και η τιμή της LXR Orioli η οποία έχει οριστεί στις 34.500 ευρώ και την περιμένουμε τον Απρίλιο στην Ελλάδα. Η MV Agusta θα δώσει το παρόν στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 σε ένα ειδικό premium χώρο που έχει ετοιμάσει η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια MV Agusta αφιερωμένη στον «Καθεδρικό της Ταχύτητας»
Επανεκκίνηση για την MV Agusta στην Ελλάδα
Το άγαλμα της MV Agusta (+video)

Advertisement