Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια MV Agusta αφιερωμένη στον «Καθεδρικό της Ταχύτητας»

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια MV Agusta αφιερωμένη στον «Καθεδρικό της Ταχύτητας»

NEWSMOTO

Μια MV Agusta αφιερωμένη στον «Καθεδρικό της Ταχύτητας»

NEWSMOTO

Αυτή είναι η εκρηκτική MV Austa Brutale 1000RR Assen που θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η MV Agusta τη δεκαετία του 1960 και του 1970 κυριάρχησε στους αγώνες μοτοσικλέτας και τα Grand Prix βάζοντάς τα με τα μεγάλα ευρωπαϊκά και ιαπωνικά εργοστάσια. Μία από τις πίστες που γνώρισε τεράστιες επιτυχίες ήταν το Άσσεν στην Ολλανδία ή αλλιώς στον «Καθεδρικό της Ταχύτητας».

Για να τιμήσει τις 35 νίκες στην πίστα του Άσσεν – η τελευταία ήρθε το 1976 με τον Τζιάκομο Αγκοστίνι – η MV Agusta παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Brutale. Η MV Agusta Brutale 1000 RR Assen είναι βαμμένη σε χρώμα μπλε με λευκές και χρυσαφί λεπτομέρειες. Στο ρεζερβουάρ είναι σχεδιασμένη η χάραξη της πίστας, ενώ αμέτρητα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος σε σειρά των 998 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 208 ίππους και 116 Nm ροπής. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι υπερπλήρη, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 180 κιλά στεγνή. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα το οποίο συνεργάζεται με ένα μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι, οι τροχοί είναι από ανθρακονήματα και οι αναρτήσεις της Ohlins.

Η MV Agusta προσφέρει επίσης το Racing Kit για την Brutale 1000 RR Assen το οποίο αναβαθμίσει την απόδοση του κινητήρα με τη χαρτογράφηση Race και το σύστημα εξάτμισης της Arrow. Η μοτοσικλέτα θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 αντίτυπα και θα συνοδεύεται από ειδική κουκούλα, πιστοποιητικό γνησιότητας και αριθμό παραγωγής σκαλισμένο στο πίσω μέρος του ρεζερβουάρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η πιο ακριβή MV Agusta που μπορείς να αγοράσεις σήμερα
Μια MV Agusta αφιερωμένη στον Massimo Tamburini (+video)
Η MV Agusta στην Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (+video)

Advertisement