Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πιο ισχυρή η νέα Triumph Tiger 900 του 2024 (+video)

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο ισχυρή η νέα Triumph Tiger 900 του 2024 (+video)

NEWSMOTO

Πιο ισχυρή η νέα Triumph Tiger 900 του 2024 (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph αναβαθμίζει τη δημοφιλή οικογένεια Tiger 900 με πιο ισχυρό κινητήρα και τεχνολογία αιχμής.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη αποκάλυψη της ειδικής έκδοσης Aragon Edition της Triumph Tiger 900 μας έκανε να πιστέψουμε ότι οι Βρετανοί δεν θα ασχοληθούν την επόμενη χρονιά με το κορυφαίο του adventure μοντέλο. Η Triumph έκρυβε όμως έναν καλά κρυμμένο άσσο στο μανίκι της καθώς αποφάσισε να αναβαθμίσει την οικογένεια των Tiger 900.

Η νέα γκάμα των Triumph Tiger 900 αποτελείται από τα GT, GT Pro και Rally Pro τα οποία έχουν κυρίως τεχνικές αναβαθμίσεις. Η εμφάνιση της μοτοσικλέτας παραμένει ανέπαφη διατηρώντας έναν συνδυασμό πολυτέλειας και στιβαρότητας. Μοναδική διαφορά είναι το επανασχεδιασμένο εμπρός ρύγχος και οι νέοι χρωματικοί συνδυασμοί που δίνουν στο νέο Tiger πιο επιθετική και εκλεπτυσμένη σιλουέτα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Tiger 900 είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα σε σειρά 888 κ.εκ. ο οποίος έχει αποκτήσει 13% περισσότερη ισχύ. Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο αποδίδει 108 ίππους και 90 Nm ροπής απλώνοντας ακόμα καλύτερα τη δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών.

Το ποιοτικό σύστημα ψεκασμού με ηλεκτρονικό γκάζι (Ride-by-Wire) έχει επίσης αναβαθμιστεί προσφέροντας έξι προγράμματα οδήγησης συν το Rider Configurable για τις GT Pro και Rally Pro και το πρόγραμμα Off- Road Pro μόνο για την Rally Pro. Τα ηλεκτρονικά ενισχύονται με την μονάδα IMU που προσφέρει ABS Στροφής και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, ενώ στον βασικό εξοπλισμό των GT Pro και Rally Pro υπάρχει το quickshifter Triumph Shift Assist.

Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες της Marzocchi στις εκδόσεις GT με ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλ. εμπρός και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Στην GT Pro έκδοση η πίσω ρύθμιση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ οι διαδρομές την Rally Pro έκδοση (αναρτήσεις της Showa) είναι αυξημένες στα 240 χιλ. εμπρός και 230 χιλ. πίσω για καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα. Επιπλέον, η Rally Pro έκδοση έχει τροχούς ακτινωτούς 21 ιντσών εμπρός, ενώ οι εκδόσεις GT και GT Pro έχουν χυτούς 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Advertisement

Τα φρένα είναι από την κορυφαία σειρά Brembo Stylema και ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος για καλύτερη συμπεριφορά στα κατεβάσματα ταχυτήτων. Ο εξοπλισμός παραμένει πλούσιος με οθόνη ψηφιακή 7 ιντσών και σύστημα συνδεσιμότητας σε όλες τις εκδόσεις, θερμαινόμενα grip, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ρεζερβουάρ 20 λίτρων και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Η καινούρια οικογένεια των Tiger 900 αναμένεται στις αρχές του 2024 στην Ελλάδα με τις τιμές να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Advertisement

Αυτή είναι η νέα Tiger 900

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα κάψουν καρδιές οι 8 Triumph Bonneville Stealth Edition
Τίτλοι τέλους μετά από 60 χρόνια για την Triumph Thruxton (+video)
Τι κοινό έχουν ο Έλβις Πρίσλεϋ, η Triumph και η Μαφία του Μέμφις;