Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μικρές αλλαγές στην Kawasaki ZX10R του 2023

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μικρές αλλαγές στην Kawasaki ZX10R του 2023

NEWSMOTO

Μικρές αλλαγές στην Kawasaki ZX10R του 2023

NEWSMOTO

Η Kawasaki παρουσίασε τις αναβαθμισμένες superbike της ZX-10R και ZX-10RR του 2023.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία superbike της Kawasaki τα τελευταία χρόνια αποτελεί το σημείο αναφοράς της κατηγορίας, καθώς προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο κορυφαίων επιδόσεων και οδηγικής συμπεριφοράς. Για το 2023 οι «πράσινοι» δεν προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές στο μοντέλο τους διατηρώντας την μαγική συνταγή που έχει κάνει την ZX-10R αγαπητοί στον κόσμο των σπορ μοτοσικλετών.

Το πρώτο και ίσως σημαντικότερο στοιχείο που έμεινε ίδιο είναι ο κινητήρας. Το τετρακύλινδρο σύνολο των 998 κ.εκ. αποδίδει 203 ίππους, ενώ στην περίπτωση του πιο «άγριου» ZX-10RR η ισχύς ανεβαίνει στους 214 ίππους και μάλιστα στις 14.000 σ.α.λ. Στο κορυφαίο RR αλλαγές έχουμε στους εκκεντροφόρους και τις βαλβίδες, ενώ συνεχίζει να χρησιμοποιεί μπιέλες και πιστόνια από τιτάνιο της Prankl.

Advertisement
Advertisement

Στα δύο superbike οι τροχοί είναι σχεδιασμένοι από την Marchesini, αλλά τα ελαστικά στην περίπτωση του ZX-10RR είναι τα Pirelli Diablo Supercorsa. Στις αναρτήσεις τα συστήματα είναι παρόμοια με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. BFF εμπρός της Showa και ένα μονό αμορτισέρ BFRC επίσης της Showa τα οποία ρυθμίζονται πλήρως. Στα φρένα η Brembo έχει αναλάβει δράση με τεράστιους δίσκους 330 χιλ. εμπρός και σύστημα ABS στροφής στον στάνταρ εξοπλισμό.

Στα ηλεκτρονικά οι αναβαθμισμένες Ninja της Kawasaki διαθέτουν την πλατφόρμα KCMF, η οποία προσφέρει ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου της σούζας, ρυθμιζόμενο φρένο του κινητήρα, ηλεκτρονικό έλεγχο της ταχύτητας ταξιδιού και πολλαπλές επιλογές οδήγησης. Όλα ελέγχονται μέσω της οθόνης TFT 5 ιντσών η οποία διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας με Bluetooth και συνεργάζεται με την εφαρμογή Rideology της Kawasaki.

Advertisement

Οι καινούριες ZX-10R και ZX-10RR αναμένεται να είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2023 με έναν καινούριο χρωματισμό λευκό/πράσινο/μαύρο «Pearl Robotic White/Metallic Diablo Black».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με traction control τα Kawasaki Ninja 650 και Z650 του 2023
Η KSR Hellas A.E νέος αποκλειστικός αντιπρόσωπος Kawasaki στην Ελλάδα
Αθλητικά παπούτσια Adidas για την Kawasaki (+video)

Advertisement