Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι άλλο θα δούμε από τον Petrucci; (+video)

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι άλλο θα δούμε από τον Petrucci; (+video)

NEWSMOTO

Τι άλλο θα δούμε από τον Petrucci; (+video)

NEWSMOTO

Ο «τυχοδιώκτης» Danilo Petrucci δοκιμάζει την τύχη του το 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Advertisement
Advertisement

Ο Danilo Petrucci έχει βάλει στόχο, όπως όλα δείχνουν, να αγωνιστεί σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η πορεία του μέχρι τώρα άλλωστε έχει τυχοδιωκτικό χαρακτήρα και όλα ξεκίνησαν στο τέλος του 2021 όταν εγκατέλειψε μετά από δέκα χρόνια το MotoGP.

Δεν έχασε πολύ χρόνο πριν αποφασίσει να πάρει μέρος στο Rally Dakar σε συνεργασία με την KTM, κάτι που πήγε πολύ καλά κατακτώντας μάλιστα τη νίκη σε μια ειδική διαδρομή του σκληρού αγώνα. Με την ολοκλήρωση του Dakar, ο Ιταλός δέχτηκε πρόταση από την Ducati Αμερικής να μετακομίσει στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike όπου επίσης αγωνίστηκε όλο το 2022 με επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, πραγματοποίησε κάποιους αγώνες Enduro και Raid στην Ιταλία, ενώ το highlight του 2022 ήταν η έκτακτη συμμετοχή του με την Suzuki στον αγώνα MotoGP της Ταϊλάνδης. Εκείνο που δεν είχε δοκιμάσει ακόμα ο αναβάτης της Ducati ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, κάτι που θα κάνει τελικά το 2023. Ο Ιταλός συμφώνησε με την Barni Ducati να οδηγήσει στο WSBK την επόμενη χρονιά οδηγώντας την Ducati Panigale V4R.

Ο Petrucci δεν είναι άγνωστος στην ομάδα της Barni καθώς πίσω στο 2011 είχε αγωνιστεί μαζί τους στο Πρωτάθλημα Superstock και μάλιστα είχε αρκετές επιτυχίες. Επόμενος σταθμός λοιπόν του Petrucci είναι το WSBK. Ο ίδιος ο Ιταλός τόνισε σε δηλώσεις του: «Είμαι ικανοποιημένος που επιστρέφω στην Barni. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με μια τόσο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ σε αυτό το πρωτάθλημα και θα ήθελα να δω πόσο ανταγωνιστικός είμαι».

Advertisement

Βίντεο με τα κατορθώματα του Petrucci στο MotoAmerica.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πατίνι των πρωταθλητών
Ιταλός καλλιτέχνης κάνει γκράφιτι στο BMW CE-04
Δοκιμή: Segway Snarler AT6L