Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στο πλευρό της KTM MotoGP η Mobil 1 και η Cupra

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο πλευρό της KTM MotoGP η Mobil 1 και η Cupra

NEWSMOTO

Στο πλευρό της KTM MotoGP η Mobil 1 και η Cupra

NEWSMOTO

Στην παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας KTM ανακοινώθηκε η νέα συνεργασία με την Mobil 1 και την Cupra.

Advertisement
Advertisement

Η KTM παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα στο MotoGP έχοντας δύο βασικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Η μία είναι φυσικά η έλευση του Jack Miller ο οποίος πήρε τη θέση του Miguel Oliveira στην ομάδα για το 2023 αφήνοντας πίσω του την εργοστασιακή Ducati.

Η δεύτερη είναι εξίσου ενδιαφέρουσα καθώς στα φέρινγκ της νέας μοτοσικλέτας KTM RC16 δεσπόζει το λογότυπο της Mobil 1. Ο αμερικανικός κολοσσός των λιπαντικών και των καυσίμων θα συνεργαστεί από το 2023 με την αυστριακή ομάδα φέρνοντας την τεχνογνωσία της κυρίως στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων.

Όπως είναι γνωστό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 2024 θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα (e-Fuels) με τις ομάδες να είναι υποχρεωμένες το 2024 να αγωνίζονται στο 40% με φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα. Μέχρι το 2027 όλες οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν 100% εναλλακτικά καύσιμα, κάτι που σημαίνει ότι συνεργασίες όπως αυτή της KTM με την Mobil 1 είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Advertisement
Advertisement

Ήδη η Honda έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει τα εναλλακτικά καύσιμα της Repsol, ενώ και η Yamaha με σύμμαχο την Eneos έχει ξεκινήσει να πειραματίζεται. Παράλληλα με την Mobil 1 η KTM το 2023 θα έχει τη στήριξη και της Cupra η οποία θα αναλάβει μεταξύ άλλων, όλες τις μετακινήσεις εκτός πίστας των μελών της ομάδας και των αναβατών.

Advertisement

Το νέο μέλος της ομάδας, ο Jack Miller, δεν θα μπορούσε να μην είναι ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στην KTM. «Σκεφτόμουν αυτήν τη στιγμή εδώ και αρκετό καιρό. Τελικά είδαμε τα χρώματα της μοτοσικλέτας, τη φόρμα μου και όλες τις προετοιμασίες κάτι που είναι απίστευτο. Είναι εκπληκτικό που επέστρεψα στην KTM και συνάντησα ξανά τους ανθρώπους της ομάδας. Είναι ιδιαίτερη στιγμή για μένα πριν ξεκινήσει η δράση στην Μαλαισία».

Βίντεο της παρουσίασης της Red Bull KTM.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκρηκτικό το νέο KTM Super Adventure 1290 R (+video)
Πρώτο δείγμα της KTM RC 8C παραγωγής
Με Demo Mode η νέα KTM 890 Adventure