Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Pramac στο project MotoGP της Ducati;

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Pramac στο project MotoGP της Ducati;

NEWSMOTO

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Pramac στο project MotoGP της Ducati;

NEWSMOTO

Η Prima Pramac Racing παρουσίασε τα χρώματα της ομάδας του 2023 στο MotoGP και τον νέο της αγωνιστικό διευθυντή.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati τα τελευταία δύο χρόνια έχει κυριαρχήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP κατακτώντας τίλους σε Κατασκευαστές και Οδηγούς. Αυτή η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα δουλειάς ενός σοβαρού οργανισμού που ακούει στο όνομα Ducati Corse και ηγείται ο Gigi Dall’Igna.

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ αυτής της επιτυχίας ανήκει στην Prima Pramac Racing, τη δορυφορική ομάδα του Paolo Campinoti. Η Ducati έχει πολύ στενή σχέση με την ιταλική ομάδα και ουσιαστικά είναι ο «πάγκος δοκιμών» του εργοστασίου στις πραγματικές συνθήκες του MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Η Prima Pramac, η οποία παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες για το 2023, έχει στις τάξεις της τον έμπειρο αναβάτη Johann Zarco και τον ταλαντούχο νεαρό Jorge Martin. Το μείγμα εμπειρίας και ταχύτητας των αναβατών της ομάδας δίνουν τη δυνατότητα στους μηχανικούς της Ducati να δοκιμάζουν σε ακραίες αγωνιστικές συνθήκες όλα τα νέα εξαρτήματα και να συλλέξουν πολύτιμες και ακριβής πληροφορίες.

Για το 2023 η δουλειά των δύο αναβατών της ομάδας θα είναι χωρισμένη. Στον Jorge Martin έχει δοθεί το ελεύθερο να παλέψει για νίκες και βάθρα, ακόμα και για τον τίτλο του πρωταθλητή αν είναι σε θέση να τον διεκδικήσει. Από την άλλη, ο 32χρονος Γάλλος Johann Zarco θα αναλάβει το ρόλο του αναβάτη εξέλιξης έχοντας παράλληλα επίσης το ελεύθερο να διεκδικήσει νίκες και βάθρα.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prima Pramac Racing MotoGP (@pramacracing)

Advertisement

Την οργάνωση της ομάδας για το 2023 έρχεται να αναλάβει ένας ικανότατος μάνατζερ, ο Gino Borsoi. Ο Borsoi (πολλά χρόνια στην Aspar Team) εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας για τη νέα χρονιά και έχει στόχο να προσθέσει εμπειρία και ενθουσιασμό στην Pramac προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Παράλληλα, ο Borsoi θα έχει άμεση επικοινωνία με τον Gigi Dall’Igna προκειμένου να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στην εργοστασιακή ομάδα για διάφορες ρυθμίσεις και εξαρτήματα της μοτοσικλέτας.

Το 2023 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για το MotoGP. Οι πρώτες δοκιμές προετοιμασίας θυμίζουμε αρχίζουν στις 9 Φεβρουαρίου στην Μαλαισία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα δούμε τον «ντοπαρισμένο» Andrea Iannone ξανά στο MotoGP;
MotoGP: Παρουσιάστηκε η Gresini Ducati του 2023
Με καμουφλάζ η νέα Yamaha MotoGP (+video)