Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θα σας άρεσε μια έκδοση Rally της Triumph Tiger 660;

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα σας άρεσε μια έκδοση Rally της Triumph Tiger 660;

NEWSMOTO

Θα σας άρεσε μια έκδοση Rally της Triumph Tiger 660;

NEWSMOTO

Η Triumph ετοιμάζει το τέταρτο μοντέλο 660 που όπως όλα δείχνουν θα έχει έντονο χωμάτινο χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα η Triumph έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την πλατφόρμα 660 έχοντας δημιουργήσει από το 2021 μέχρι σήμερα τρία διαφορετικά μοντέλα. Η γκάμα ξεκίνησε με το Trident 660 και λίγο αργότερα ήρθε το πολύ επιτυχημένο Tiger Sport 660. Η Triumph υποδέχτηκε το 2024 με ακόμα ένα νέο μοντέλο που ήταν η Daytona 660 κλείνοντας τον κύκλο των ασφάλτινων μοντέλων της πλατφόρμας.

Ίσως όμως τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και την πρώτη Off-Road προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Φήμες και σχόλια που έρχονται από τη Βρετανία (και την Ινδία) αναφέρουν ότι η Triumph σχεδιάζει ένα 660 το οποίο θα στρέψει την προσοχή του προς την περιπέτεια, την εξόρμηση και το χώμα. Άλλωστε, οι άνθρωποι του Χίνκλεϋ το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει τη θέλησή τους να στραφούν προς το Off-Road κατεβάζοντας για πρώτη φορά φέτος εργοστασιακή ομάδα motocross σε διάφορα πρωταθλήματα του κόσμου με την TF 250-X.

Advertisement
Advertisement

Το τέταρτο μοντέλο λοιπόν της πλατφόρμας 660 είναι πιθανό να είναι το Tiger 660 Rally. Η μοτοσικλέτα θα είναι βασισμένη στην Tiger Sport 660, ωστόσο θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες και γεωμετρία από τη μεγαλύτερη Tiger 900 Rally. Ο κινητήρας δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο καθώς το τρικύλινδρο σύνολο των 660 κ.εκ. με απόδοση 81 ίππους είναι υπεραρκετό να καλύψει κάθε ανάγκη της μοτοσικλέτας, εντός και εκτός δρόμου.

Σίγουρα θα έχουμε αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά της Triumph με την προσθήκη Off-Road Mode και ρυθμιζόμενο ABS και Traction Control, ενώ οι αναρτήσεις θα είναι προσαρμοσμένες για χρήση σε χώμα με μεγάλες διαδρομές. Οι τροχοί θα είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω και το ψαλίδι θα είναι πιο μακρύ για καλύτερη συμπεριφορά.

Advertisement

Όπου υπάρχει καπνός λένε, υπάρχει και φωτιά, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2024 αναμένουμε νεότερα από τη Βρετανία για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βάθρο με το καλημέρα για την Triumph στο ντεμπούτο της TF 250-X (+video)
Βελτιώσεις ουσίας για το ανανεωμένο Triumph Tiger 1200
Άμεσα διαθέσιμα για test ride τα Triumph Speed 400 και Scrambler 400X