Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Βελτιώσεις ουσίας για το ανανεωμένο Triumph Tiger 1200

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βελτιώσεις ουσίας για το ανανεωμένο Triumph Tiger 1200

NEWSMOTO

Βελτιώσεις ουσίας για το ανανεωμένο Triumph Tiger 1200

NEWSMOTO

Η Triumph αναβάθμισε το κορυφαίο της adventure μοντέλο προσθέτοντας ακόμα περισσότερα στοιχεία εργονομίας και φιλικότητας.

Advertisement
Advertisement

Η ναυαρχίδα της Triumph στην κατηγορία των μεγάλων adventure μοτοσικλετών είναι η Tiger 1200. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της στις αγορές η μεγάλη Tiger ξεχώρισε για τον απίθανο τρικύλινδρο κινητήρα υψηλής απόδοσης, τις κορυφαίες ταξιδιωτικές δυνατότητες αλλά και την τεχνολογία στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και συνδεσιμότητας.

Για το 2024 η Triumph προχώρησε σε αναβαθμίσεις στο κορυφαίο της Tiger 1200 βάζοντας στο παιχνίδι ακόμα περισσότερα στοιχεία εργονομίας και φιλικότητας στην απόδοση. Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να ραφιναριστεί ο κινητήρας των 1.160 κ.εκ. Με επεμβάσεις στον στρόφαλο και στον άξονα ισορροπίας αλλά και με νέα ρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας του το ανανεωμένο σύνολο έγινε ακόμα πιο ομαλό και ακριβές στις χαμηλές στροφές. Αυτό σημαίνει ότι η νέα Tiger 1200 είναι πιο φιλική και βελούδινη στις μανούβρες και την κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του παραμένει πολύ υψηλή με 150 ίππους και 140 Nm ροπής, ενώ καινούριος είναι και ο συμπλέκτης για περισσότερη ακρίβεια στις αλλαγές σχέσεων.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που έφερε η Triumph στο νέο της μοντέλο είναι η θέση οδήγησης. Το νέο Tiger 1200 έχει ψηλότερα τοποθετημένα τα μαρσπιέ για καλύτερη απόσταση από το έδαφος στις στροφές. Το τιμόνι από την άλλη, πλέον σε όλες τις εκδόσεις (GT και Rally) προέρχονται από τις εκδόσεις Explorer με μεγαλύτερα καβαλέτα και καλύτερο σύστημα απόσβεσης των κραδασμών.

Advertisement

Η Triumph έχει τοποθετήσει σε όλες τις εκδόσεις το σύστημα Active Preload Reduction, το οποίο μέσω των ηλεκτρονικών αναρτήσεων φροντίζει να χαμηλώσει τη μοτοσικλέτα κατά 20 χιλ. στη διαδικασία του παρκαρίσματος ή στις μικρές μανούβρες. Στο αισθητικό κομμάτι η Triumph έχε προσθέσει και νέες χρωματικές επιλογές σε όλες τις εκδόσεις για το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άμεσα διαθέσιμα για test ride τα Triumph Speed 400 και Scrambler 400X
Ουρλιάζει στις 12.650 σ.α.λ. ο τρικύλινδρος της Triumph Daytona 660 (+video)
Triumph Classics: Νέες χρωματικές επιλογές για το 2024