Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Βάθρο με το καλημέρα για την Triumph στο ντεμπούτο της TF 250-X (+video)

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βάθρο με το καλημέρα για την Triumph στο ντεμπούτο της TF 250-X (+video)

NEWSMOTO

Βάθρο με το καλημέρα για την Triumph στο ντεμπούτο της TF 250-X (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph στο ντεμπούτο της σε αγώνες motocross γεύτηκε την επιτυχία με βάθρο στο Ισπανικό Πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στην αγωνιστική της παρουσία η Triumph στη χωμάτινη περιπέτειά της σε motocross και supercross. Η ολοκαίνουρια ομάδα που στήθηκε από το βρετανικό εργοστάσιο πήρε μέρος σε αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Motocross και στον πρώτο γύρο του AMA Supercross στις ΗΠΑ πετυχαίνοντας το πρώτο της βάθρο.

Η σημαντικότερη επιτυχία ήρθε στην Ισπανία και τον αγώνα motocross στην πίστα Ταλαβέρα όπου η Triumph πήρε μέρος στην κατηγορία MX2 με την TF 250-X. Με αναβάτη τον Μίκελ Χάρουπ κατάφερε να πάρει δύο βάθρα τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στα δύο σκέλη και να τερματίσει στη 4η και 3η θέση με το δεύτερο αναβάτη Κάμντεν ΜακΛίλαν. Αυτή είναι η πρώτη επιτυχία της Triumph στο χωμάτινο ντεμπούτο της αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια και κυρίως για το 2025 που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο MXGP.

Advertisement
Advertisement

Πολύ καλή ήταν η παρουσία της Triumph και στην πρώτη συμμετοχή της στο σαφώς πιο ανταγωνιστικό AMA Supercross. Η ομάδα κατέβηκε στον αγώνα του Ντιτρόιτ και αναμετρήθηκε με όλα τα μεγάλα αστέρια του πρωταθλήματος και όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώματος όπως Honda, KTM, GasGas, Yamaha και Kawasaki.

Οι αναβάτες της ομάδας Τζάλεκ Σγουόλ και Έβαν Φέρι προκρίθηκαν στον τελικό αγώνα της κατηγορίας SX250 με την καινούρια TF 250-X, αλλά εκεί είχαν δύσκολο έργο απέναντι στους επαγγελματίες του αμερικανικού πρωταθλήματος. Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικά με τον Σγουόλ να τερματίζει στη 6η θέση, παρά το δύσκολο ξεκίνημα που τον έριξε σχεδόν τελευταίο. Αντίθετα, ο Φέρι ενεπλάκη στο ατύχημα της πρώτης στροφής και δε συνέχισε τον αγώνα.

Advertisement

Η Triumph θα συνεχίζει τις συμμετοχές τις σε διάφορους αγώνες στην Αμερική και την Ευρώπη προκειμένου να ετοιμαστεί για την πλήρη επίθεσή της το 2025 τόσο στην κατηγορία MXGP250 όσο και στην κατηγορία MXGP450.

Advertisement

Δείτε το East Main της κατηγορίας SX250 με τη συμμετοχή της Triumph.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άμεσα διαθέσιμα για test ride τα Triumph Speed 400 και Scrambler 400X
Ουρλιάζει στις 12.650 σ.α.λ. ο τρικύλινδρος της Triumph Daytona 660 (+video)
Triumph Tiger Sport 660: Βάζει τέλος στους συμβιβασμούς

Advertisement