Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θα δούμε το 2024 KTM 1390 SMT; (+video)

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε το 2024 KTM 1390 SMT; (+video)

NEWSMOTO

Θα δούμε το 2024 KTM 1390 SMT; (+video)

NEWSMOTO

Η απάντηση είναι ναι και η KTM έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές ενός μεγαλύτερου SMT με κινητήρα από 1390 Super Duke.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη επιστροφή στην γκάμα της KTM για το 2023 ήταν το περίφημο SMT. Η μεγάλη supermoto μοτοσικλέτα με τουριστικές δυνατότητες είχε την τιμητική της και χάρη στην ίδια εκρηκτική συνταγή των Αυστριακών αμέσως έγινε το επόμενο αγαπημένο δίκυκλο εκείνου που θέλει να διασκεδάζει χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην άνεσή του.

Από ότι φαίνεται η KTM έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας SMT, προσθέτοντας στο 890 SMT το μεγαλύτερο και σίγουρα πιο σκληροπυρηνικό 1390 SMT. Πολλοί ίσως περίμεναν το επόμενο μοντέλο να χρησιμοποιούσε τον κινητήρα των 947 κ.εκ. του νέου 990 Duke, αλλά οι Αυστριακοί ήθελαν να κάνουν το… μπαμ με το ακραίο 1390.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με κατασκοπευτικές εικόνες από το γερμανικό Motorrad Magazine εμφανίζεται καμουφλαρισμένο ένα SMT με τον μεγάλο δικύλινδρο κινητήρα 1.350 κ.εκ. του Super Duke ο οποίος αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 160 ίππους. Το μέγεθος της μοτοσικλέτας είναι μεγαλύτερο και πλησιάζει στα πρότυπα της Super Adventure από την οποία έχει δανειστεί το πλαίσιο με τις κατάλληλες φυσικά τροποποιήσεις στη γεωμετρία.

Οι αναρτήσεις αναμένεται να είναι ημι-ενεργητικές της WP, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά δρόμου. Σχεδιαστικά αυτό που ξεχωρίζει είναι η πολυγωνική μάσκα-προβολέας με LED DRL. Από την άλλη, το φτερό στον εμπρός τροχό είναι χαμηλά τοποθετημένο στον τροχό και όχι ψηλά σε στυλ enduro όπως το KTM 890 SMT.

Advertisement

Το νέο μοντέλο της KTM αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2024 και ίσως παρουσιαστεί το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Βίντεο με εικόνες του 1390 SMT.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Super Houligan της Kramer προκαλεί εγκεφαλικά
Τι κάνει μια KTM MotoGP στο χιονοδρομικό κέντρο; (+video)
Εγκαίνια για το νέο Central Store KTM-Husqvarna-GasGas στην Αθήνα